Ruisrock nostaa ensi kesänä lavalle peräti neljä Turku Rock Academyn yhtyettä. Myös keskustassa Ruisrockin Kioskilla esiintyy kesälauantaisin Academyn valmentamia bändejä. Lokalahden Karjurockissa Rock Academylla on oma lava ja Tampereen Tammerfestissä erillinen konsertti Tammerfest goes Viikinsaari.

Turun kaupungin nuorisopalveluiden Turku Rock Academy -hanke kouluttaa nyt viidettä vuotta yhtyeitä kohti ammattimaista musiikintekemistä. Esiintymiset kuuluvat koulutukseen, ja niitä on kesän festivaalikaudella kiihtyvään tahtiin. Vaikka muu toiminta jää kesätauolle, yhtyeille on järjestynyt yhteistyökumppanien kautta huomattava määrä keikkoja.

Ruisrock on Turku Rock Academyn ensimmäinen merkittävä yhteistyökumppani, jonka kanssa tehdään nyt jo neljättä vuotta hedelmällistä yhteistyötä.

– Ruisrockin lavalle nousee ensi kesänä neljä Turku Rock Academyn kautta ponnistanutta yhtyettä: Awake Again, New Fashioned, Viper Arms ja MursuSikari, joka soittaa festivaalilla jo toista kertaa, kertoo toiminnanjohtaja Tomi Arvas Turku Rock Academysta.

Kauppatorilla sijaitsevalla Ruisrockin Kioskilla esiintyy kesälauantaisin myös useita Rock Academyn yhtyeitä.

– Kaikkiaan yhdeksän yhtyettä saa keikan tämän yhteistyön tuloksena.

Keikkoja myös Lokalahdella,
Tampereella, Raumalla ja Oulussa

Lokalahdella järjestettävä Karjurock on toinen alueen isoista tapahtumista, jonka kanssa Rock Academylla on ollut yhteinen taival jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna Academylla on tapahtumassa oma lava, jolle pääsee esiintymään myös muualta maasta tulevia Rock Academy Finlandin yhtyeitä.

– Tapahtumassa esiintyy näillä näkymin ainakin kymmenen Academyn valmentamaa yhtyettä Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Joensuusta, kertoo Tomi Arvas.

Myös Tammerfest Tampereella tarjoaa oman tapahtuman Rock Academy Finlandin yhtyeille. Tammerfest Goes Viikinsaari -nimellä kulkeva konsertti pidetään perjantaina 22. heinäkuuta.

Oulun Jalometalli-festivaaleilla esiintyy Jyväskylä Rock Academyn Justice Theory -yhtye ja Raumalla Klustermus-tapahtumassa on mukana Turku Rock Academyn New Fashioned.

– Tällaiset esiintymiset ovat yhtyeille merkittäviä ja motivoivia tilaisuuksia. Kaikilta mukaan päässeiltä yhtyeiltä on vaatinut paljon määrätietoista työtä, että on päästy tähän pisteeseen. On upea huomata, miten Rock Academyn toiminta ympäri maata kantaa hedelmää, Arvas hymyilee.

Turku Rock Academy on Turun kaupungin nuorisopalveluissa vuonna 2011 rakennettu bänditoiminnan kehittämismalli, joka on levinnyt seitsemään muuhun kaupunkiin ympäri maata (Tampere, Jyväskylä, Joensuu, Helsinki, Espoo, Vantaa ja Rauma). Vuonna 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle kolmen vuoden avustuksen, jonka turvin toiminnasta pyritään saamaan valtakunnallinen ja pysyvä nuorisotyön muoto.

www.ruisrock.fi
www.tammerfest.fi/
www.jalometalli.net/
www.klustermus.fi/