Kesäsää ei aina suosi. Kun on lukenut ja pelannut riittävästi, niin kannattaa muistaa myös vähän liikunnallisemmat sisätekemiset. Turun seudulta löytyy useita sisäliikuntapaikkoja, joissa voi kiipeillä ja koetella rajojaan monin tavoin.

Isompia sisäaktiviteettipuistoja on perustettu useita viimeisten vuosien aikana. Keväällä avatun SuperParkin ensimmäiset toimintakuukaudet ovat menneet erittäin hyvin, mikä kertoo kasvavasta sisäaktiviteettipuistojen suosiosta. Turun seudulla tuntuu riittävän kävijöitä kaikkiin kohteisiin.

– Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja SuperPark Turkuun odotetaan 100 000 kävijää vuodessa. Kävijöitä on riittänyt kiitettävästi varsinkin viikonloppuisin. SuperPark Turku on avoinna myös arkisin 11–20, jolloin puistossa on enemmän tilaa pitää hauskaa, SuperPark Turun johtaja Joonatan Hellman kertoo.

Puiston aktiviteetit on suunniteltu niin, että vanhempien ei tarvitse katsoa vierestä, vaan koko perhe voi osallistua hauskanpitoon. Pääkohderyhmänä ovat kouluikäiset nuoret ja lapsiperheet. Eniten kävijöitä on ikäluokassa 7–15-vuotiaat ja esimerkiksi luokkaretkeläisiä kävi keväällä paljon. Tekemistä puistossa riittää myös perheen pienimmille.

– SuperParkissa pääpaino on lapsille suunnatuissa seikkailuaktiviteeteissa sekä nuorisoa puhuttelevassa freestyle-alueessa trampoliineineen, foam-altaineen ja AirTrack-ilmavolttiratoineen. Aikuisia kiinnostanee eri lajien testauspaikat, kuten lätkälämäys tai pesislyönti nopeustutkineen.

Sisäaktiviteettipuistojen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikkumista turvallisella ja mielenkiintoisella tavalla, sekä lisätä perheiden yhdessä tekemistä ja yhteistä aikaa monipuolisten aktiviteettien parissa.

Kannattaa tutustua näihin:

Superpark, Turku

Kylpylähotelli Caribian yhteydessä toimiva koko perheen sisäaktiviteettipuistoissa on tekemistä, kokemista ja näkemistä kaikenikäisille. Lapset, teinit ja aikuiset liikkuvat yhdessä, kaverit harrastavat porukassa ja työpaikat viihtyvät virkistyspäivillä. Monipuolisissa puistossa testataan eri lajeja, pelataan, viihdytään ja rentoudutaan. Seikkaile, kiipeile, laske liukumäkiä ja temppuile trampoliineilla. Skeittaa ja scoottaa Freestyle Hallissa ja kokeile eri lajeja Game Arenalla.

Kiipeilypalatsi, Turku

Vesilinnantie 1

Kiipeilypalatsiin ei tarvita aiempaa kokemusta, omia varusteita eikä ajanvarausta. Mukaan tarvitaan kuitenkin kaveri varmistajaksi. Paikan päällä opetetaan varmistaminen ja pääset opastuksella alkuun. Alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien suostumus kiipeilyyn. Alle 14-vuotiailla tulee olla mukana aikuinen, joka toimii varmistajana tai valvoo varmistamista.

Bouldertehdas, Turku

Old Millin kiinteistö Itäharjulla

Boulder-kiipeily on monipuolinen harrastus ja hyvä vaihtoehto kuntosali treenaamiselle. Korkeutta seinillä on alle 5 metriä ja kiipeilijän putoamista pehmentävät paksut patjat. Lajia voi kuka tahansa tulla koittamaan, aukioloaikoina paikalla on aina ohjaaja joka opastaa lajin aloittamisessa. Mukaan tarvitaan sisäliikuntavaatteet, kiipelykengät voi vuokrata paikanpäältä. Vuokrakenkien käyttäjien tulee muistaa ottaa omat sukat mukaan. Alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien suostumus kiipeilyyn.

HopLop, Turku

Länsikeskus

HopLop Turku on liikuntaseikkailupuisto koko perheelle. HopLop on yhtä kuin seikkailulabyrintti, jossa voi kiipeillä ja seikkailla. Pomppulinnat ja trampoliinit haastavat riehakkaampaan menoon. Aikuiset voivat aina osallistua leikkeihin. Leikkiminen HopLopissa sopii kaikille lapsille taaperosta teiniin.

Mehukatti Lastenmaailma

Leaf Areena, Kärsämäki

Turun alueen suurimmassa 1500 neliötä käsittävässä koko perheen Mehukatti Lastenmaailmassa voi viettää lasten kanssa mukavia liikunnallisia hetkiä. Kolmikerroksisissa tiloissa voi kiipeillä, seikkailla, hyppiä ja pelata. Yhdellä ja samalla rannekkeella voi kokeilla kaikkia Mehukatti Lastenmaailman aktiviteettejä.

Irti maasta, Raisio

Kauppakeskus Mylly

Irti Maasta haastaa kaikki kiipeilemään. Vaikeustason voi itse päättää. Kokeile ensin helpompaa ja siirry kehittyessäsi seuraavalle tasolle. Kiipeily on turvallista, sillä alueella on koko ajan valvojia huolehtimassa turvallisuudesta. Valvojat kiinnittävät automaattivarmistimet ja testaavat, että annetut varusteet ovat kunnossa. Irti maasta on paikka, jossa ei tarvita aiempaa kiipeilykokemusta eikä omia varusteita. Mukaan joustavat vaatteet ja mukavat kengät sekä iloinen mieli.

Kuva: SuperPark