Kielikahvilassa osallistujien taustat ovat moninaiset, mutta kaikilla on sama päämäärä: oppia paremmin suomen kieltä. Kielikahvilaan kaivataan myös suomenkielisiä vapaaehtoisia.

Kielikahvila

  • Koko kesän joka torstai klo 17–18.30
  • Pääkirjaston kahvila Siriuksen yläkerran kokoustilassa

Ota yhteyttä

  • Haluatko oppia suomea?
  • Haluatko vapaaehtoiseksi kielikahvilaan?
  • Ota yhteyttä: Akhlad Al-Mudhafar, akhlad83@gmail.com

Punaisen Ristin ja Turun kaupunginkirjaston järjestämässä kielikahvilassa voi oppia suomen kieltä ja kulttuuria koko kesän ajan.

Kieli haltuun musiikin avulla

Oppiminen tapahtuu yhdessä suomenkielisten vapaaehtoisten kanssa rennosti jutellen, ei teoriaa pänttäämällä. Mukana on aina SPR:n vastuuvetäjä, joka auttaa tarvittaessa tulkkauksessa tai yhteisen keskusteluaiheen löytämisessä.

– Olemme jutelleet luonnosta, ammateista, harrastuksista ja historiasta. Joskus kuuntelemme suomalaista musiikkia ja käymme läpi kappaleiden sanoituksia. Keskustelu käydään aina suomeksi, sanoo kielikahvilan vastuuvetäjä Akhlad Al-Mudhafar.

Arkisia kohtaamisia

Kielikahvilassa kaivataan myös uusia suomenkielisiä vapaaehtoisia, sillä keskustelu sujuu parhaiten pienissä ryhmissä, joissa on vain pari opiskelijaa vapaaehtoista kohden.

Ulkomaalaisille on yleensä vaikeaa mennä ulos puhumaan suomalaisten kanssa: ihmiset eivät ehkä vastaa, heillä ei ole aikaa tai he ovat epäileväisiä. Kielikahvilassa voi puhua arkipäivän asioista yhdessä.

– Kantasuomalainen puolestaan saa tilaisuuden tutustua uuteen ihmiseen, sanoo Al-Mudhafar.

Kaupunginosa/Alue: