Tammikuussa tulipalossa vaurioituneen Luostarinmäen käsityöläismuseon talon 178 korjaustöihin päästiin huhtikuussa. Työn suoritti Restart Oy, joka on erikoistunut vanhojen kohteiden restaurointiin.

Hansikkaan tekijän verstaalla syttyi 30. tammikuuta 2016 aamulla tulipalo, jonka syynä oli sähkövika. Palokunta toimi ripeästi ja palo saatiinkin hallintaan vähin vaurioin. Kattorakenteita, ulkolaudoitusta ja osittain myös hirsiä jouduttiin purkamaan, jotta vettä saatiin palopesäkkeeseen. Palomiehet päivystivät museossa yön yli varmistamassa, ettei rakenteisiin ollut jäänyt kyteviä kohtia.

Hirsikorjauksiin käytettiin vanhoja kierrätyshirsiä ja ulkolaudoitukseen kaikki purkamisesta ehjinä säilyneet laudat, joten korjauksesta jäi melko vähäiset ulospäin näkyvät jäljet. Sisätiloissa jouduttiin muuraamaan uudelleen palomiesten purkama palomuuri. Myös tapetti oli kärsinyt sekä savu- että vesivaurioita. Sen korjauksesta vastasi restauroija-maalari Karoliina Hytönen.

Tulipalon vauriot on saatu korjattua ja hansikkaantekijän verstaan sisustus palautettu ennalleen.
Kuva: Turun museokeskus

Nyt hansikkaan tekijän verstas on jälleen käyttökunnossa. Perinne elää! -tapahtumassa 23.–24.7. sinne tulee esittelemään ammattiaan hansikkaantekijä Liisa Sauso, jonka suvussa hansikkaanteolla on yli 80 vuoden perinteet. Liisa Sauson käsineet ovatkin avainlipputuote ja niille on myönnetty Design from Finland -merkki.

Kaupunginosa/Alue: