Turun kaupungin liikennesuunnittelu saa koulujen alkaessa palautteita koulumatkojen ja koulujen lähialueiden liikenneturvallisuuteen liittyen. Kaupunki on pyrkinyt parantamaan liikenneturvallisuutta koulujen läheisyydessä hidasteilla, lapsista kertovilla merkeillä, paikallisilla nopeusrajoituksilla ja huomiovilkkujärjestelmillä.

Peruskoulut alkavat taas torstaina 18.8. Autoilijoiden toivotaan ottavan huomioon lisääntyneet jalankulku ja koulumatkojaan tekevät pienet kulkijat. Vaikka kaupunkia suunnitellaan mahdollisimman turvalliseksi ja koulujen läheisyys otetaan huomioon liikennejärjestelyissä erityisesti keskusta-alueella, paljon on tehtävissä liikenneturvan hyväksi.

- Liikenneturvallisuuteen voi vaikuttaa omalla positiivisella asenteellaan. Jokainen tielläliikkuja vaikuttaa liikenneturvallisuuteen omalta osaltaan. Kun autoilijat muistavat koulujen alkamisen ja noudattavat erityistä varovaisuutta pieniä koululaisia nähdessään, on tilanne jo aika hyvä, Kaupunkisuunnittelu -ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen muistuttaa

Liikenneturvaa voidaan parantaa erilaisin ratkaisuin, kuten nopeusrajoituksia säätämällä, mutta on oleellista myös, että ajoneuvojen kuljettajat keskittyvät ajamiseen ja malttavat jättää puhelinten ja muiden laitteiden näpräämisen ajon ajaksi.

Puutteista voi ilmoittaa palautepalvelun kautta

Kadut ja liikenne on yksi suosituimmista palautteiden kohteista kaupungin palautepalvelussa. Puutteista ja vioista (esim. rikkoutuneista liikennemerkeistä) voi antaa helposti palautetta palautepalvelun kautta. Palautepalvelussa voi myös seurata, onko aiheesta annettu jo palautetta. Kaupungin palautepalvelu löytyy osoitteesta www.turku.fi/palaute