Kiinnostaako historia? Muisteletko mielelläsi kultaista 80-lukua? Odotatko jo jännityksellä Finlandia-palkinnon saajan julkistamista? Pääkirjaston studia generalia -luentosarjoissa perehdytään tänäkin syksynä mielenkiintoisiin aiheisiin.

Tässä mainittujen luentosarjojen lisäksi kirjastossa pidetään syksyn aikana monia muita yksittäisiä, yleisölle avoimia luentoja. Seuraa ilmoittelua osoitteessa turku.fi/kirjasto.

Historia nyt! on Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä luentosarja. Luennot kerran kuussa pääkirjaston Studiossa. Katso syksyn ohjelma tapahtumakalenterista.

80-luvun kulttuurihistoria on jatkoa Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaine ja Turun kaupunginkirjasto yhteistyössä järjestämälle vuosikymmenlukuluentosarjalle. Tällä kertaa sukelletaan 1980-luvun suomalaiseen kulttuurihistoriaan ja tarkastellaan sen kulttuurispoliittista perintöä niin tutkija- kuin aikalaisäänien kautta. Luennot 12.9. alkaen maanantaisin pääkirjaston Studiossa.

Studia generalia senioreille on luento- ja keskustelusarja hyvän ikääntymisen mahdollisuuksista. Tulevana syksynä on tarjolla tietoa niin uniapneasta ja muistisairauksien ensioireista kuin oppimisesta, aktiivisesta ikääntymisestä ja yhteisöllisyydestäkin. Tilaisuudet kerran kuussa tiistaisin pääkirjaston Studiossa. Katso ohjelma tapahtumakalenterista.

Mistä kirjasta Finlandia-voittaja 2016? Studia generalia -luentosarjan aluksi professori Päivi Lappalainen johdattelee Finlandia-palkinnon menneisyyteen, asemaan ja aiempiin voittajiin. Muissa luennoissa keskitytään tämän vuoden palkintoehdokaskirjoihin. Luennoitsijoina toimivat Turun yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineesta professori Lea Rojolan lisäksi dosentit Kaisa Kurikka, Kati Launis ja Kukku Melkas sekä FT:t Mikko Carlson ja Jasmine Westerlund. Luennot pääkirjaston Studiossa marraskuussa.