DI-tutkintoon johtavassa kaksivuotisessa muuntokoulutuksessa aloittaa syyskuussa 28 opiskelijaa. Koulutuksen tavoitteena on vastata Varsinais-Suomen ja Satakunnan teknologiateollisuuden kasvaviin tarpeisiin.

Konetekniikan DI-koulutuksen järjestävät yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu. Opinnot suoritetaan TTY:n tutkintovaatimusten mukaan, mutta lähiopetus on pääsääntöisesti Turussa. Yksittäisiä opintojaksoja tai niiden osia voidaan järjestää kaikissa koulutusyhteistyössä mukana olevissa oppilaitoksissa.

Nopealla aikataululla aikaansaatu uusi koulutusratkaisu on erinomainen osoitus korkeakoulujen ja muiden toimijoiden yhteistyön voimasta.

– Turussa ja Lounais-Suomessa valmistava teknologiateollisuus ja erityisesti meriteollisuus ovat vahvassa vedossa. Uusille osaajille on alueella kasvavaa kysyntää, johon nyt käynnistyvä DI-koulutus erinomaisella tavalla vastaa, toteaa Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman.

Mallia voidaan jatkossa hyödyntää myös muilla alueilla.

Mika Hannula

– Tällä muuntokoulutusmallilla voidaan nopeasti tuoda TTY:n paras osaaminen sinne, missä tarvitaan uusia tekniikan huippuosaajia. Mallia voidaan jatkossa hyödyntää myös muilla alueilla, toteaa TTY:n rehtori Mika Hannula.

Koulutuksessa hyödynnetään syksyllä 2015 käynnistynyttä Turku Future Technologies (TFT) -yhteistyötä, jonka tarkoituksena on vahvistaa teknillistä osaamista sekä Turun alueen ja lounaisrannikon tunnettuutta ja vetovoimaa tekniikan alan osaamiskeskittymänä. Koulutukseen liittyy läheisesti harjoittelu ja opinnäytteiden teko yhteistyössä alueen yritysten kanssa.