Perinteen mukaisesti Turun päivänä ensimmäisenä syntyneestä vauvasta tulee Turun kaupungin kummilapsi. Turun päivän kummilapsiperinne on jatkunut jo vuodesta 1973 alkaen. Ainoastaan vuonna 1979 Turun päivänä, syyskuun kolmantena sunnuntaina, ei syntynyt yhtään uutta kaupunkilaista.

Kuvassa uudet Turun Flikka ja Poika, Pihla Koski ja Veikka Partanen, kummilapsi Aada Emilia ja tämän vanhemmat Henna Koivunen ja Joel Holttinen.

Vuoden 2016 kummilapsi, pieni tyttövauva, syntyi klo 1:52 TYKSissa. Sekä vauva, että vanhemmat Henna Koivunen ja Joel Holttinen voivat hyvin ja kotiutuvat luultavasti tulevan maanantain aikana. Uusi kummilapsi, Aada Emilia, painoi syntyessään 2,940 kiloa ja oli 49 senttimetrin pituinen.

Turun päivänä valitut uudet Turun Flikka ja Poika, Pihla Koski ja Veikka Partanen, kävivät tervehtimässä vastasyntynyttä kummilasta sunnuntai-iltapäivällä. Lapselle lahjoitettiin kaupungin kummilusikka, kaupunginjohtaja Aleksi Randellin tervehdys sekä Turku Touringin lahjoittama Åboriginal-potkupuku.

 

Turkuseura julkisti uuden Turun Flikan ja Pojan

Turkuseuran puheenjohtaja Tapio Jokinen julkisti Turun Flikka ja Poika -kilpailun tuloksen Turun kauppatorilla.

Yleisöäänestykseen perustuen Turkuseura on nimennyt kaupungin uusiksi edustusnuoriksi kilpailukautena 2016 - 2017 Pihla Kosken ja Veikka Partasen. Kilpailussa annettiin ääniä tänä vuonna yhteensä 1463 kappaletta, joista voittajatyttö sai ääniä 336 ja voittajapoika 393. Mukana oli neljä tyttö- ja kolme poikafinalistia.

Pihla ja Veikka opiskelevat molemmat Turun Normaalikoulun lukion IB-linjalla, 18-vuotias Veikka vuotta ylempänä kuin 17-vuotias Pihla. Pihla asuu Runosmäessä ja Veikka Jäkärlässä. Pihlan tärkein harrastus on pelinohjaajatoiminta Turun nappulaliigassa. Veikan harrastuksiin kuuluvat thai-nyrkkeily ja valokuvaus. Pihla kehottaa nuoria uskaltamaan tavoittelemaan unelmiaan – epäonnistumista ei tule turhaan pelätä. Veikan elämänohje on optimistinen asenne, mikä on avain menestykseen.

Pihla ja Veikka ovat Turun 29:nnet edustusnuoret. He edustavat turkulaista nuorisoa vuoden ajan, seuraavaan Turun päivään saakka. Flikka ja Poika ovat Turun kaupungin, paikallisen yritysmaailman sekä yhdistysten ja muiden yhteisöjen käytettävissä erilaisiin juonto- ja edustustehtäviin.

Kuva: Paavo Peltola

Lue lisää: