Menneenä kesänä järjestettiin Turussa kymmeniä tapahtumia, jotka toivat seudulle tunnelmaa ja kiinnostavaa ohjelmaa kaikenikäisille. Muutamiin viikonloppuihin keskittyi useita tapahtumia siinä määrin, että voitiin puhua todellisista superviikonlopuista. Vuonna 2017 juhlitaan sekä Reformaatiota että Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Turku on vahva tapahtumakaupunki, jonka tapahtuma houkuttelevat osallistuja ympäri Suomen. Yleisöä liikkui Turun keskustassa vilkkaimpina viikonloppuina jopa satoja tuhansia. Ruisrock ylitti kävijäennätyksensä jo toistamiseen, ja myös uudet tapahtumapaikat, kuten DBTL Urheilupuistossa ja AuraFest Kupittaanpuistossa otettiin hyvin vastaan. Tapahtumajärjestäjiltä saatujen suurimpien tapahtumien yleisöarvioiden perusteella kesäkauden tapahtumat ja kesäteatterit vetivät yleisöä vähintään 820 000 henkilöä. Turun museokeskuksen museoissa vieraili kesän 2016 aikana noin 165 000 kävijää.

Myös kongressien tuoma osallistujamäärä on merkittävä: Turun kaupungin keräämien tietojen mukaan Turussa touko-elokuussa järjestettyihin kongresseihin osallistui 3500 delegaattia. Luku on todellisuudessa suurempi, sillä kaikki kongressit eivät vielä ole ilmoittaneet delegaattimääriään.

-Turkulaiset tapahtumajärjestelyt ovat huippuluokkaa ja kaupunkikeskustan ympäristö ja tunnelma ovat ainutlaatuisia. Tästä kertovat muun muassa toista kertaa järjestetyn CHALLENGE Turku -triathlonkilpailun pääsy kansainväliseen CHALLENGE-kisaperheeseen sekä Paavo Nurmi Gamesien nousu Kansainvälisen yleisurheiluliiton toiseksi korkeimmalle tasolle, IAAF World Challenge -sarjaan, sanoo yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

-Tapahtumat ovat keskeinen osa alueen matkailun kehittämistä, ne antavat sisällön ja syyn vierailla kaupungissa. Kotimaiset ja kansainväliset tapahtumakävijät lisäävät merkittävästi palveluiden kysyntää ja luovat alueelle työtä ja tuloja, Kirkkola jatkaa.

Syksyn tutut tapahtumat

Syksyn tapahtumakalenteri sisältää jo tutuksi tulleita tapahtumia. Food & Fun valtaa kansainvälisten keittiö- ja baarimestareiden voimin kaupungin ravintolat ja cocktailbaarit 5–9.10.  Perinteisten Silakkamarkkinoiden aikaan 20.–23.10. jokiranta täyttyy erilaisista saaristolaistuotteista. TIP-fest tuo kaupunkiin tasokkaita nukketeatteriesityksiä niin lapsille kuin aikuisille 9.–13.11. ja Pohjoismaiden suurimmat kristilliset festarit, Maata Näkyvissä -festarit, soivat 18.–20.11. tuhansien nuorten voimin Gatorade Centerissä. Lisäksi Turun messukeskus vahvistaa tapahtumakattausta useilla messutapahtumilla: Turun kansainväliset kirjamessut, Ruoka- ja viinimessut sekä Tiedemessut järjestetään 30.9.–2.10., Osaava Nainen, Terve Olo sekä Outlet 2016 28.–30.10. ja Venexpo 11.–13.11.

Syksyn tapahtumien myötä Turku valmistautuu vuoden 2017 kahteen rinnakkaiseen juhlavuoteen. Reformaation merkkivuoden tapahtumat käynnistyvät jo 30.–31.10 pidettävillä avajaisilla ja Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuosi alkaa uuden vuoden vastaanotolla Aurajokirannassa. Ohjelmaa riittää koko ensi vuoden ajalle.

Lisää syksyn tapahtumia: turkukalenteri.fi

Katso videokooste kesätapahtumat 2016