Turussa järjestetään Climate Leadership Councilin syysseminaari 27.9. Seminaarin tarkoituksena on keskustella siitä, miten Suomi voi siirtyä hiilineutraaliksi osana Pohjoismaita.

CLC – Climate Leadership Council

  • CLC on vaikuttajataho ilmasto- ja ympäristöasiossa sekä näiden synnyttämissä liiketoimintamahdollisuuksissa.
  • CLC:n edelläkävijäyritykset johtavat esimerkillään kehitystä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä Suomessa että kansainvälisesti.
  • Turku liittyi CLC:hen ensimmäisenä kaupunkijäsenenä toukokuussa 2016. 
  • Climate Leadership Council

Pariisin historiallisessa ilmastosopimuksessa maailman maat sitoutuivat pitämään maapallon lämpötilan nousun alle kahdessa Celsius-asteessa. Tämä edellyttää kaikilta mailta konkreettisia suunnitelmia päästövähennyksistä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Ruotsi suunnittelee siirtymistä hiilineutraaliksi vuoteen 2045 mennessä. Tämä pitää sisällään mm. luopumisen fossiilisisten polttoaineiden käytöstä. Tällä hetkellä seitsemän johtavaa puoluetta on mukana yhteishankkeessa, josta tulee kertomaan työryhmää vetänyt Anders Wijkman, joka on Rooman klubin puheenjohtaja. 

Turku kehittää yhteistyössä Tukholman kanssa ratkaisuja puhtaaseen ja älykkääseen liikkumiseen. Tukholmassa kaukolämpö on jo 80 prosenttisesti hiilivapaata ja yli puolet bussiliikenteestä kulkee uusiutuvilla polttoaineilla.

Haastekisalla asumisen, rakennuttamisen ja tilojen käytön ratkaisuja

Tilaisuuden yhteydessä avataan myös Bastun valtakunnallinen haastekilpailu, jolla haetaan alueen kärkialojen osaamisen uudistumista tukevia ratkaisuja. Arvioitavana on asumiseen, rakennuttamiseen ja tilojen käyttöön liittyvät uudenlaiset liiketoiminta- ja toteuttamismallit. 

Bastu on yrittäjälähtöinen, kestävää yritystoimintaa edistävä toimijaverkosto, alusta ja tilannekuvafoorumi, jonka tavoitteena on vahvistaa Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialojen osaamisen uudistumista tuomalla verkostoon uusia kilpailukykyä lisääviä elementtejä.

  • Seuraa tilaisuutta livenä
  • Seuraa tilaisuuden twiittejä #ilmastobisnes