Taidetestaajat-suurhankkeeseen tuli valituksi useampi turkulainen kulttuurilaitos, jotka tulevat hankkeen myötä tutuiksi Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen. Turusta mukaan valittiin muun muassa Turun kaupungin museokeskus, Turun kaupunginorkesteri ja Åbo Svenska Teatern.

Suomen Kulttuurirahaston käynnistämään Taidetestaajat-suurhankkeeseen (2017–2020) on juuri valittu 55 kulttuurilaitosta tuottamaan elämyksiä taidetestaajille lukuvuonna 2017–2018. Turku on hankkeessa vahvasti mukana: Turusta mukaan valittiin Turun kaupunginorkesteri, Turun kaupungin museokeskus, Åbo Svenska Teatern, Kamarikuoro Key Ensemble, Matti Koivurinnan säätiö/Aboa Vetus & Ars Nova-museo ja Tanssiteatteri Eri. Turun nuorisopalvelujen Seikkailupuisto kuuluu hanketta koordinoivaan Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon ja vastaa Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan aluekoordinaatiosta.

Yhteensä kolmen hankevuoden aikana Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto tarjoavat kaikille kahdeksasluokkalaisille mahdollisuuden vierailla kahdessa kulttuurikohteessa kuten oopperassa, teatterissa, konsertissa tai taidenäyttelyssä. Yksi vierailu suuntautuu omaan maakuntaan tai lähialueelle, toinen Helsinkiin tai muualle Suomeen. Hanke tavoittaa kolmen vuoden aikana jopa 200 000 nuorta ja heidän opettajaansa.

www.taidetestaajat.fi