Turkulaisnuoret ovat pitkään toivoneet Hansakortteliin ikiomaa tilaa. Menneen kesän väliaikaisesta nuorisotilasta saatiin runsaasti positiivista palautetta ja Turun kaupungin nuorisopalvelut avaa Hansakorttelin tarjoamiin Kultatalon liiketiloihin uuden pop-up-perjantainuokkarin 4. marraskuuta.

Turun nuorisopalvelut on kahtena perättäisenä kesänä avannut kuukauden ajaksi nuorisotilan Hansakortteliin. Viime kesäkuussa Hesburgerin entisissä tiloissa olleessa pop-up-nuokkarissa vieraili päivittäin kuutisenkymmentä nuorta ja kokonaiskävijämäärä nousi yli tuhanteen.

– Luku oli huima. Taide- ja toimintatalo Vimman ja ruotsinkielisen nuorisotilan Zabadakin rinnalle ydinkeskustaan on selvästi suuri tarve perinteiselle nuorisotilalle: kesän pop-upista nuorilta saaduissa palautteissa oli jokaisessa toive, että tila Hansassa olisi pysyvä, toiminnanjohtaja Tatu Moisio Turun nuorisopalveluista sanoo.

Nuorisopalvelut, Hansakortteli ja liikekeskuksen vartijat ovat olleet molempien kesien jälkeen hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön.

– Oikeastaan heti edellisen tilan suljettua aloimme yhdessä miettiä ympärivuotista nuorisotilaa. Kultatalon toisen kerroksen noin 100-neliöinen tila tuntui tällä hetkellä vapaana olevista sopivalta koon ja sijaintinsa puolesta. Nuoret viettävät muutenkin paljon aikaa Kultatalon puolella, jossa on muun muassa Burger King ja nuorten suosimia liikkeitä, markkinointipäällikkö Mirva Laaksonen Hansakorttelista kertoo.

– Nuoret ovat aina tervetulleita meille. On mahtava saada heille nyt oma ”olohuone”, paikka, jossa on tekemistä ja turvalliset aikuiset.

Ohjaajat Jyrkkälän nuorisotilasta

Turun nuorisopalveluissa tarkasteltiin kävijämääriä eri alueiden nuorisotiloissa, ja perjantain osalta näytti mahdolliselta ohjata Jyrkkälän nuorisotilan ohjaajien työpanos Hansaan. Kun paikallisia nuoria haastateltiin, heillä ei ollut mitään sitä vastaan, että Jyrkkälän tila olisi kiinni perjantaisin ja ohjaajat sieltä olisivat perjantait Hansakorttelissa.

– Monet nuoret eripuolilta Turkua tulevat muutenkin tapaamaan kavereita keskustaan arkiviikon päätteeksi eivätkä jää samalla tapaa asuinalueensa nuorisotilaan. Nyt heille on siis tarjolla perinteisempi nuokkari biljardeineen, pelikoneineen ja teemailtoineen Hansakorttelissa ja vähän matkan päässä tuttu toimintatalo Vimma ja sen yökahvila, Moisio sanoo tyytyväisenä.

Toimintaa tukemaan on tällä hetkellä saatu K-market, joka toimittaa tilaan pientä purtavaa, Burger King, jolta tulee erilaisia etulipukkeita ja lisäksi Turun biljardihuolto, joka toimittaa nuokkarin omaan biljardipöytään uudet kepit, pallot ja kolmion.

Pop-up-nuorisotila Hansakorttelin Kultatalon toisessa kerroksessa (Crocs-liikkeen naapurissa) avataan 4. marraskuuta. Tila on avoinna perjantaisin kello 14–21 ja toiminta on ensisijaisesti suunnattu 12–18-vuotiaille.
 

Kaupunginosa/Alue: