Turun kaupunkikeskustan joulutapahtumien kokonaisuus Joulun polku aukeaa lauantaina 26.11., jolloin vietetään perinteeksi muodostunutta Satumaista joulunavausta.

Joulun polku on Turun Tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen teemakokonaisuus, joka koostuu tapahtumista, valaistuksista, kauniista näyteikkunoista ja tietenkin Kauppatorin Joulutorista.

Satumaisen avajaispäivän kruunaa Yliopistonkadun jouluvalojen sytyttäminen. Tänä vuonna valojen sytyttäjäksi on valittu turkulainen poptähti Robin. Valojensytyttäjänä toimiminen on kunniatehtävä, jossa ovat aikaisemmin toimineet muun muassa Michael Monroe ja Pekka Hyysalo.

Joulun polun avajaispäivänä on nähtävänä esiintyjiä laidasta laitaan. Päivän aloittaa kaupungin keskustan toreille ja kaduille jalkautuvat satumaiset hahmot, kuorot, akrobaatit ja tanssijat. Päivä huipentuu kaupungin läpi kulkevan paraatin jälkeen jouluvalojen sytytykseen ja illan show’hun kävelykadulla.

Joulun polku kutsuu kaikki koolle aloittamaan joulun odotuksen ja saattamaan koko Turun valoisaan joulun tunnelmaan.  

Joulun polun kokonaisuuden toteuttaa Turun Ydinkeskustayhdistys ry yhdessä kaupungin, keskustan yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kaikki Turun joulusta: www.turku.fi/joulu