Turun kaupunki ja monikulttuuriset yhdistykset järjestävät sunnuntaina 4. joulukuuta maksuttoman itsenäisyysjuhlan. Ohjelmassa on tanssia ja musiikkia sekä Linnan juhlien tyyliin juhlavia herkkuja. Tapahtumassa juhlitaan Suomen itsenäisyyttä ja monikulttuurista Turkua.

Ilmoittautuminen juhlaan

Tapahtuma on täynnä.

- Juhla aloitetaan huikeilla tanssiesityksillä. Luvassa on Samba Cariocan lastenryhmän ja ABC Nuorisotoiminta ry:n tanssiryhmä Fiestan esitykset sekä tanssiteatteri ERIn James McNamaran koskettava sooloteos. Turun yliopiston kuoron tuplakvartetti kajauttaa ilmoille Finlandian, josta jatketaan kaikkien turkulaisten yhteislaululla, kertoo koordinaattori Hatice Kütük MLL:n Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta -hankkeesta.

Itsenäisyysjuhla on osa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan koordinoimaa #yksiturku-kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä. Tapahtumassa esitellään myös kampanjan tuotoksia.

Juhlassa esiintyvät yhdessä kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset koululaiset, jotka ovat osallistuneet Turun filharmonisen orkesterin järjestämiin #yksiturku-musiikkityöpajoihin.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Juhla alkaa klo 18 ja päättyy klo 20. Mukaan mahtuu 250 osallistujaa. Kahvitarjoilun järjestämisen vuoksi osallistuminen vaatii sitovan ilmoittautumisen. Juhlan pukukoodi on vapaamuotoinen.

Kaikkien itsenäisyysjuhlan järjestävät Bosnialaisten kulttuurikeskus Suomessa ry, DaisyLadies ry, MLL Varsinais-Suomen piiri ry, Sondip ry. ja Turun kaupunki.