Turku on ollut monessa asiassa ensimmäinen. Nyt on aika rakentaa ensimmäisenä uutta legendaa: maailmanluokan kampusta ja tiedepuistoa. Kaikki asiasta innostuneet pääsevät ideointiin mukaan marras-joulukuun vaihteessa järjestettävällä ideointiviikolla.

Miltä näyttää Yliopistonmäen, Kupittaan ja Itäharjun välinen alue 2030-luvulla? Mitä palveluja ja yrityksiä alueella pitäisi olla, ja millainen on tulevaisuuden kampus? Miten alueesta kehitetään entistä dynaamisempi ja vetovoimaisempi, ja millaisia rakennuksia sinne pitäisi nousta? Entä mitä tulevaisuuden liikenne ja liikkuminen voisi alueella tarkoittaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia Turussa 28.11.–1.12. järjestettävällä Turku Future Forum -ideointiviikolla. Kaupunki kutsuu kaikki Turun kampuksen ja tiedepuiston kehittämisestä innostuneet mukaan. Viikon aikana, maanantaista torstaihin, jokaisella on mahdollisuus päästä ideoimaan Turun ja samalla koko Suomen tulevaisuutta.

Missä avaimet menestykseen?

Maanantain työpajassa rakennetaan vetovoimaista kaupunkiympäristöä muun muassa korkean rakentamisen ja kaavoituksen näkökulmasta. Tiistain teemana on fiksu liikenne ja liikkuminen.

Keskiviikkona puolestaan mietitään älykkäiden ratkaisujen ja toimijoiden osuutta kampuksen ja tiedepuiston kehittämisessä. Viikon päättää korkeakoulupäivä. Silloin ideoidaan keinoja, joilla Turku jatkossakin lunastaa paikkansa korkeakoulukaupunkien ykkösenä.

– Nyt luodaan rohkeasti uudenlaista innovaatioympäristöä opiskelulle, tieteelle ja elinkeinoelämälle. Kaupunki haluaakin nyt innostaa kaikki sidosryhmät mukaan visioimaan tulevaisuutta. Vetovoiman ja kilpailukyvyn parantaminen on pitkällä tähtäimellä ihan kaikkien etu, kannustaa projektipäällikkö Riitta Birkstedt Turun kaupungin kaupunkikehitysryhmästä.

Kampus ja tiedepuisto on yksi Turun kaupungin strategisista kärkihankkeista. Alueesta tulee kasvun ja menestyksen keskus, ja siellä yhdistyvät innovaatiot, koulutus, tiede, palvelut, yritykset, vapaa-aika ja urheilu sekä moderni rakentaminen ja älykäs liikenne.

– Tässä ollaan aidosti keräämässä eri toimijoiden ajatuksia siitä, millaisilla ratkaisuilla tulevaisuuden menestystä tehdään. Viikon tulokset hyödynnetään Kampus ja tiedepuisto -hankkeen suunnittelussa sekä alueen ja Turun brändäyksessä, Birkstedt kertoo.

Ma 28.11. klo 15–18
VETOVOIMAINEN KAUPUNKIYMPÄRISTÖ

Avoin tilaisuus: Urbaani rakentaminen ja kaupunkiympäristön kehittäminen sekä yleiskaava
Potkuri, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, A-porras
Kutsu ja ohjelma
Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.in/vetovoimainen_kaupunkiymparisto

Ti 29.11. klo 15–18
FIKSU LIIKKUMINEN

Avoin tilaisuus: Sujuva liikenne, tulevaisuuden liikkuminen ja MaaS (Mobility as a Service, liikenne palveluna)
Potkuri, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, A-porras
Kutsu ja ohjelma
Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.in/fiksu_liikkuminen

Ke 30.11. klo 14–17
ÄLYKKÄÄT TOIMIJAT, ÄLYKKÄÄT RATKAISUT

Yrityspäivä: Mitä odotamme kampuksen ja tiedepuiston tulevaisuudelta, sekä eri toimijoiden väliseltä yhteistyöltä?
Ravintola Ole, Veritas Stadion, Hippoksentie 6
Kutsu ja ohjelma
Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.in/alykkaat_toimijat_alykkaat_ratkaisut

To 1.12. klo 12–16
KANSAINVÄLINEN KOHTAAMISPAIKKA

Korkeakoulupäivä: TurkuKampusUpgrade-ideakilpailun finaali sekä Opiskelijoiden Kampus ja Tiedepuisto 2029/2059 -työpaja
SparkUp, ElectroCity, Tykistökatu 4 b
Kutsu ja ohjelma
Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.in/Kansainvalinen_kohtaamispaikka_0037

Asiasanat: