Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion opettaja Anu Heilimö on valittu vuoden 2016 terveystiedon opettajaksi. Valinnan tekivät terveystiedon opettajat, jotka olivat koolla Helsingissä 18.11.2016 Terveystiedon syysseminaarissa teemalla: Uudet opetussuunnitelmat eri kouluasteilla.

Anu Heilimö on Turun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa äärimmäisen innostunut terveystieto-oppiaineen kehittämisestä, toiminut myös suunnannäyttäjänä ja kollegoiden tukena terveystiedon edunvalvontatyössä Turussa. Valtakunnallisten kurssien lisäksi hän on suunnitellut ja saanut lukioiden niukoista resursseista huolimatta TSYK:n lukion opetussuunnitelmaan soveltavia terveystiedon kursseja.

Esimerkiksi Ensiapu ja turvallisuus –kurssilla (TE5), hän käsittelee turvallisuutta laaja-alaisesti. Kurssilla perehdytään erilaisiin ensiaputilanteisiin ja toiminnalliset työtavat painottuvat. Yhteistyö yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa (kuten pelastusviranomaisten, hätäkeskuksen, poliisin, terveydenhuollon yksiköiden kanssa) on jo sisältynyt kurssiin uuden opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti.

Hän on lisäksi erittäin perehtynyt digitaalisen opetuksen suomiin mahdollisuuksiin. Hän on suunnitellut kurssin, jossa opiskelijat tutustuvat digitaalisen terveyden lukutaidon kehittämiseen.

Anu omaa positiivisella tavalla kriittisen ajattelutavan terveyden ja hyvinvoinnin kehittämistyössä. Noin 20 vuoden työuran ja viisihenkisen perheen äitinä hänelle on kehittynyt realistinen, mutta täynnä mahdollisuuksia oleva ajattelu hyvinvoinnin kehittämistyöstä ja oppiaineemme tulevaisuutta kohtaan. Hän on tuonut esille myös asioita, joita oppiaineemme kehittäminen vaatisi (mm. valtakunnallinen ja paikallinen yhteistyö jatko-opintopaikkojen kanssa). Anu on toiminut myös LIITO ry:ssä terveystietotyöryhmän jäsenenä useita vuosia ja ollut ajamassa terveystiedon asemaa paikallisessa Turun kerhossa, mm. vetämällä yo-kirjoitusten pisteytyskokouksia. Anu on vahvasti sitoutunut ja haluaa kehittyä ja kehittää terveystieto-oppiainetta.

Lisätietoja:

Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry,
terveystietotyöryhmän puheenjohtaja Marja Meurman, puh. 0400 648 750

Vuoden terveystiedon opettaja Anu Heilimö, puh. 040 515 0911