Tiistaina 29.11. pyörähtivät suuret koneet käyntiin, kun ammatilliset oppilaitokset järjestivät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa valtakunnallisen TeknologiaTiistai-tapahtuman.

Päivän tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja jokaiselle kiinnostuneelle löytyy varmasti jotakin. Luvassa on monipuolista tietoa ammatillisesta koulutuksesta sekä ammattiosaajista ja alan osaamistarpeista.

Turussa kauppakeskus Hansassa ja Raisiossa kauppakeskus Myllyssä Turun ammatti-instituutin, Raision seudun koulutuskuntayhtymän ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat esittelevät alan koulutusta klo 15 -19. Lisäksi esillä on paikallisten yritysten laitteita ja koneita. Osallistujilla on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi 3D-tulostuskyniä, robottien ohjaamista sekä tutustua loistoristeilijöiden pienoismalleihin.

Turun Koneteknologiakeskuksessa Lemminkäisenkadulla on avoimet ovet klo 10 -16 – paikalla pääsee tutustumaan koneteknologian laitteisiin sekä oppilaitosten ja yritysten yhteiseen innovatiiviseen oppimisympäristöön.

  • Koneteknologiakeskus Turku, Lemminkäisenkatu 28

 

TeknologiaTiistaista jokavuotinen tapahtuma

Nyt vietettävä TeknologiaTiistai-päivä on ensimmäinen, mutta ei viimeinen. Tavoitteena on, että tästä vuodesta alkaen joka vuosi marraskuun viimeisenä tiistaina vietetään yhteisesti TeknologiaTiistaita koko valtakunnassa, jolloin koululaisilla sekä heidän opettajillaan ja vanhemmillaan on mahdollisuus tutustua ammatillisen koulutuksen ja teknologiateollisuuden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Teknologiateollisuus ry on ollut mukana aktivoimassa oppilaitoksia ja yrityksiä ja näin tukenut päivän valtakunnallista toteutumista. Päivän aikana esitellään laajasti kaikkialla Suomessa kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja oppilaitoksia sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja.

Laivanrakennus on monille tuttua ja otsikoissa usein näkyvissä. Kone- ja tuotantotekniikka on myös paljon muuta: robotiikka, 3D-tulostus, koodaus, projektisuunnittelu ja kestävä kehitys ovat jokapäiväinen osa alan opiskelua ja työtä. Toki ei pidä unohtaa tuotesuunnittelua, hitsausta ja sorvausta, joita ilman ei laivojakaan rakenneta.

TeknologiaTiistain Varsinais-Suomessa järjestää VetoVoimaa teknologia-aloille -hanke. Hankkeessa ovat mukana

  • Turun kaupungin sivistystoimiala, ammatillinen koulutus (Turun ammatti-instituutti)
  • Salon seudun ammattiopisto
  • Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKO
  • Lounais-Suomen ammattiopisto Novida
  • Länsirannikon koulutus oy WinNova
  • Koneteknologiakeskus Turku oy
  • Turun ammattikorkeakoulu

Kuuntele TeknologiaTiistaina peruskouluissa esitettävä aamunavaus:

Tutustu teknologia-alaan

www.facebook.com/komeatulevaisuus
TeknologiaTiistai Facebookissa

@komeatulevaisuus