Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Turun kaupunki ovat solmineet 50 miljoonan euron lainasopimuksen koulujen ja päiväkotien rakentamisen ja saneerauksen rahoittamiseksi.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB)

  • NIB on kahdeksan jäsenmaan omistama kansainvälinen rahoituslaitos.
  • Jäsenmaat ovat Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro.
  • Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella.
  • Johtavat luottokelpoisuuslaitokset Standard & Poor’s ja Moody’s ovat myöntäneet NIB:lle parhaan mahdollisen luottokelpoisuuden AAA/Aaa.

www.nib.int

Kaupungin investointiohjelmaan sisältyy kahden monitoimitalon rakentaminen Syvälahteen ja Yli-Maariaan sekä kahden päiväkodin rakentaminen Raunistulaan ja Sofiankadulle. Lisäksi ohjelmassa rahoitetaan viiden koulun, Puolalan, Luostarivuoren, Katedralskolanin, Pallivahan ja Puropellon, saneeraus.

Parannukset vaikuttavat yli 4 000 koululaisen ja 550 varhaiskasvatusikäisen lapsen oppimis- ja kasvatusolosuhteisiin. Kaupungin investoinnin kokonaisarvoksi on määritetty 106 miljoonaa euroa, joka kattaa työt vuoteen 2019 asti.

Turun kaupunki, ja koko Turun alue, jolle on keskittynyt lähes 400 000 asukasta, ovat jatkuvasti kasvaneet kymmenen viime vuoden aikana. Kouluihin ja päiväkoteihin kohdistuvilla investoinneilla kaupunki varautuu oppilasmäärien kasvuun ja tähtää oppimisympäristön kehittämiseen.

– NIB rahoittaa Turun kaupungin investointiohjelmaa, koska sen tarkoituksena on kehittää kaupungin opetustilojen toimivuutta ja opetuksen laatua. Koulutuksella on merkittävä vaikutus maan kilpailukykyyn pitkällä aikavälillä, NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann sanoo.