Turun kaupunki kuvaa sata turkulaista itsenäisyyden juhlavuoden kampanjaan moniarvoisen Turun kunniaksi. Kuvaukset järjestetään Hansakorttelissa joulukuun puolivälissä. Kuvat ottaa tunnettu turkulainen valokuvaaja Vesa Aaltonen ja kampanjan suojelija on Turun monikulttuurisuusneuvosto.

Kuvausajat:

Keskiviikko 14.12. kello 10–20
Torstai 15.12. kello 10–20
Perjantai 16.12. kello 10–20

Kuvauspaikka:

Turun Ydinkeskustayhdistyksen tilat Hansakorttelissa
Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulma (sisäänkäynti Eerikinkadun puolelta), 2. krs, liukuportaiden yläpäässä sijaitseva liiketila

Sadan kuvatun turkulaisen kuvat leviävät eri puolille kaupunkia itsenäisyyden juhlavuoden 2017 aikana. Kuvia käytetään niin kaupungin sisääntuloväylien varrella olevilla sähköisillä tauluilla, keskustassa olevilla mainostauluilla kuin myös Föli-bussien penkkien takapinnoissa. Kuvia on tarkoitus heijastaa myös pääkirjaston ulkoseinään.

Kuvaukset järjestetään Turun ydinkeskustayhdistyksen tiloissa Hansakorttelissa 14.–16.12. kello 10–20. Kuvaukseen kannattaa varata aikaa noin 20 minuuttia.

Kuvattavilta turkulaisilta toivotaan innostusta, lupaa kuvien käyttöön markkinointitarkoituksessa ja myös pientä kuvailua siitä, millainen kuvattavan Turku on. Halutessaan kuvattavat voivat kertoa laajemminkin tarinansa Turusta. Kuvat ja tarinat kootaan kaupungin verkkosivuille vuoden 2017 alussa.  Kuvattavat saavat mukaansa tulosteen omasta kuvastaan.

- Turkulaiset ovat hyviä lähtemään liikkeelle ja uskon, että kaupunkilaiset innostuvat kuvattaviksi. Etsimme erinäköisiä ja -ikäisiä turkulaisia.  Haluamme kuviin kantasuomalaisia ja maahanmuuttajia – koko moniarvoisen Turun kirjon, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Vesa Aaltonen on tunnettu turkulainen freelance-valokuvaaja. Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011 alkaen Aaltonen on ollut toteuttamassa kymmeniä omakuvallisia työpajoja mm. Turussa, Pietarissa ja Kölnissä. Aaltonen on toiminut kuvaajana vuodesta 1995 lähtien ja tehnyt niin maisemakuvia, muotokuvia kuin teatteri- ja museokuvauksia.

Turun monikulttuurisuusneuvosto.

Yksi Turku - sata tarinaa

Yksi Turku - sata tarinaa -kuvakampanjan suojelija on Turun monikulttuurisuusneuvosto ja kampanja on osa syksyllä 2016 alkanutta monikulttuurisen Turun #yksiturku-kokonaisuutta. Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja Muhis Azizin mielestä kampanja on hieno keino näyttää, miltä Suomen Turku näyttää vuonna 2017.

- Kaupunkimme muuttuu päivä päivältä yhä monikulttuurisemmaksi ja haasteet myös kasvavat, joten on meidän jokaisen velvollisuus kantaa huolta yhteisestä kaupungistamme ja pitää sellaista virettä yllä jatkuvasti. Nyt jos koskaan Turku tarvitsee meitä kaikkia ja yhdessä olemme vahvoja, Azizi sanoo.

www.turku.fi/monikulttuurisuusneuvosto

www.aaltonenvesa.com