Turun liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 8.12. mm. koulutus- ja harjoitustila-avustuksista. Urheiluseuroille ja liikuntaa järjestäville yhdistyksille myönnettiin avustuksia 752 000 euroa.

Nuori Suomi ry:n Sinettiseura-nimikkeen vuonna 2016 saaneille Turun Jyry ry:lle ja Åbo Kvinnliga Gymnastikförening Palästra rf:lle myönnettiin 2 000 euroa tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä.

Liikuntalautakunta jakoi noin 80 000 euroa koulutusavustusta. Avustuksella tuetaan urheilu- ja liikuntaseurojen, erityisryhmien, eläkeläisten tai maahanmuuttajien liikuntaa järjestävien yhdistysten valmentajien, ohjaajien ja toimihenkilöiden koulutusta. Avustusta sai 46 seuraa.

Stipendejä nuorille urheilijoille

Nuorten urheilijoiden tunnustusstipendejä päätettiin jakaa tänä vuonna menestyneille 13–20-vuotiaille urheilijoille noin 10 000 euroa. Suurin osa stipendeistä jaettiin lautakunnan joulukuun kokouksessa. Loppuvuoden menestyjien palkitseminen päätetään tammikuussa. Stipendejä ovat voineet hakea kansallisella tasolla vähintään kultamitalin nuorten tai aikuisten SM-kisoissa tai SM-sarjassa saaneet. Kansainvälisen tason menestykseksi katsotaan vähintään mitalisijat PM- ja EM-tasolla tai vähintään pistesija MM-tasolla. MM-tasoksi rinnastetaan Nuorten Olympialaiset, Paralympialaiset ja Universiadit. Stipendin saaville nuorille urheilijoille järjestetään juhlatilaisuus 25.1.2017 Turun konserttitalossa.

Liikuntalautakunta jakoi harjoitustila-avustusta noin 600 000 euroa sekä myönsi 27 000 euroa turkulaisten vammaisyhdistysten vesivoimisteluun ja uintitoimintaan. Harjoitustila-avustusta myönnetään harjoitustilavuokrien korvaamiseen urheiluseuroille, jotka joutuvat hankkimaan harjoitustilansa muualta kuin kaupungin liikuntatiloista. Avustuksen tarkoituksena on tehdä seurat tasavertaisimmiksi niiden seurojen kanssa, joille kaupunki tarjoaa maksuttomat harjoitustilat. Avustusta on myönnetty vuodesta 2016 lähtien vain alle 20-vuotiaiden harjoitustilojen tukemiseen.

 Liikuntalautakunta päätti myös jakaa 9000 euroa erityisryhmille järjestettävään liikuntatoimintaan. Vammaisavustaja-avustusta jaetaan liikuntaa järjestävien erityisryhmien yhdistysten lisäksi myös urheilu- ja liikuntaseuroille. Avustusmuodossa korostetaan yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa, ja sen avulla tavoitellaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille turkulaisille liikuntakyvystä riippumatta.

Asiasanat: