Lausteella asuva 95-vuotias Helvi Kannninen kruunattiin tämän vuoden Lucia-mummoksi. Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen juhlasali oli ääriään myöten täynnä ja kaikki odottivat tämän vuoden Lucia-mummon valintaa. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa Turussa.

Ehdokkaita äänestyksessä oli mukana seitsemän. Lucia-mummoja pääsi äänestämään marraskuun aikana verkossa kuin myös  postikorteilla. Verkossa annettiin ääniä yli 1 400 ja yhteensä ääniä kertyi postikortit mukaan lukien lähes 2500. Äänestys herätti tänä vuonna vielä laajempaa kiinnostusta kuin vuotta aiemmin, jolloin ääniä annettiin n. 1600.

   

Lucia-mummo ehdokkaat hetkeä ennen kruunausta

- Vaikka kyseessä oli kilpailu, monet äänestäjät olisivat halunneet antaa äänensä kaikille mummoille, kertoi Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto.

Lucia-mummoksi kruunattu Helvi Kanninen kuuli kilpailusta Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa, jossa häntä pyydettiin mukaan ehdokkaaksi.

   
   

Vuoden 2016 Lucia-mummo Helvi Kanninen pääsi vielä kahvihetkeen, kun kaikki haastattelut oli hoidettu.

 

Kilpailun toi viime vuonna Turkuun Päivi Bowie ja melkein samalla kaavalla jatkettiin tänä vuonna.

Viime vuonna historian ensimmäiseksi Lucia-mummoksi valittiin Anneli Virta.

Päivi Bowie korostikin, että tarkoituksena on tuottaa hyvää mieltä ja iloa vanhusten elämään eikä kilpailla. Hän kiitti myös kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka lähtivät tänäkinb vuonna toteuttamaan äänestystä.

   

Tilaisuudessa jouluista tunnelmaa loi Steiner-koulun kuoro.

Tilaisuus päättyi yhteiseen Lucia-mummon ja muiden ehdokkaiden sekä omaisten hyväntuuliseen kahvihetkeen.

Iloisen iltapäivän Lucian päivän tunnelmissa -tapahtuman järjestelyistä vastasivat hyvinvointikeskus Ruusukortteli ja Turun seudun vanhustuki.

 

Katso iltapäivän tunnelmia myös videolta: