Turussa on käynnissä kaupungin katu- ja puistovarusteiden puhdistaminen mainoksista ja ilmoituksista. Mainoksia ja ilmoituksia poistetaan keskustan alueella.

Mainoksia ja ilmoituksia on liimattu eniten liikennevalo-, ulkovalaistus- ja portaalipylväisiin. Tämä tekee kaupungin yleisilmeestä hyvin epäsiistin. Kiinteistöliikelaitos puhdistaa tempauksenomaisesti kerralla keskusta-alueen sekä kaupunkiin johtavat pääväylät kuntoon. Puhdistusalueeksi on valittu Köydenpunojankadun ja Itäisen Pitkäkadun välinen alue ulottuen Satamaan ja Kupittaalle.

Mainosten ja ilmoitusten kiinnittäminen vaatii luvan Turun kaupungilta. Sen lisäksi, että luvattomat mainokset ovat epäsiistejä, mainosten poistaminen on työlästä ja kallista.

- Ne jotka mainoksia liimaavat, eivät varmaan tule ajatelleeksi sitä, millainen vaikutus ilmoituksilla on kaupungin yleisilmeeseen. Puoliksi repeytyneet, tuulessa liehuvat mainokset eivät miellytä kenenkään silmää, toteaa ylläpitopäällikkö Mari Helin Kiinteistöliikelaitokselta.

Kiinteistöliikelaitos toivookin siivoustempauksen vähentävän mainosten ja ilmoitusten kiinnittämistä, jotta kaikki saisimme nauttia siistimmästä kaupungista.

- Toivomme, että mainoksia ei liimattaisi vaan sen sijaan mietittäisiin uusia tapoja mainostaa, Helin lisää.

Turun kaupunki yhteistyökumppaneineen haluaa tehdä Turusta entistäkin siistimmän ja viihtyisämmän. Jokainen voi osallistua näihin talkoisiin omilla teoillaan ja ideoillaan sekä jakaa niitä sosiaalisessa mediassa tunnuksella #siistiturku. Kehittämisideoita voi välittää myös kaupungin palautepalvelussa www.turku.fi/palaute.