Yleisurheilun Paavo Nurmi Games näkyy ensi kesänä kattavasti ympäri maailman. Viime elokuussa Rion olympiakilpailuissa Paavo Nurmen kilpailu nostettiin maailmanlaajuiseen IAAF World Challenge -sarjaan.

Paavo Nurmi Festival 2017

  • Kevään aikana järjestetään festivaalin koulukiertue
  • la 10.6. Mehukatti Paavon Sporttipäivä
  • ma 12.6. Junior Paavo Nurmi Games
  • ti 13.6. Paavo Nurmi Games
  • la 1.7. Paavo Nurmi Marathon

Lue lisää:

www.paavonurmigames.fi

Paavo Nurmi Games (PNG) on solminut tv-sopimukset Discoveryn, Yleisradion ja kansainvälisen jakelijan kanssa. Paavo Nurmen kilpailu näkyy yli 100 maassa tulevana kesänä.

– Sopimukset ovat luottamuksen osoitus ja pitkäjänteisen työmme seurausta. Tämä on samalla myös uusi haaste Paavo Nurmi Gamesille, Ylelle ja Turun kaupungille. Meille on tärkeää, että suomalaiset näkevät Turun kisan maksuttomalla tv-kanavalla. Suomesta ei maamme juhlavuonna näy todennäköisesti mikään muu tapahtuma näin laajasti maailmalla kuin Paavo Nurmi Games, toteaa Paavo Nurmi Turku Oy:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva.

– Kansainvälisyys on tärkeä asia Turun kaupungille ja sen vetovoimatekijöille. Tall Ship Races ja Paavo Nurmi Games yhdessä ovat tulevan kesän kansainvälisiä jättitapahtumia, kertoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Yleisradio näyttää kolmen tunnin suoran lähetyksen Suomessa maksuttomalla kanavalla kilpailupäivänä 13. kesäkuuta. Discovery Channel puolestaan näyttää Turun kilpailun suorana lähetyksenä Euroopassa Eurosport-kanavillaan sekä Aasiassa ja Oseaniassa. Kilpailu näkyy yhteensä yli sadassa maassa.

Kansainvälisten uusintojen kautta tapahtuman tv-aika nousee kymmeniin tunteihin. Paavo Nurmi Games selostetaan 32 kielellä. Tämän lisäksi kansainvälinen jakelukumppani neuvottelee lisälevityksestä Lähi-Idässä, Afrikassa, Pohjois-Amerikassa, Karibialla, Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa.

– Turun kisa selostetaan 32 eri kielellä ympäri maailman. Kansainvälisten selostajien välityksellä saamme hienon tilaisuuden kertoa kaupungistamme, maastamme ja Paavo Nurmen elämästä, toteaa Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.

Paavo Nurmen tarina kiinnostaa maailmalla

New Yorkissa järjestetään 11. helmikuuta maailman vanhin hallikisa Millrose Games, jossa Nurmi juoksi 1920-luvulla ME-aikoja. Vuonna 2017 yksi päälajeista on Paavo Nurmi 3000 m. Kisa televisioidaan NBC:llä ympäri Yhdysvaltojen. MTV Sport näyttää kilpailun Suomessa.

– Turussa on tehty laadukasta työtä Paavo Nurmen kilpailujen eteen jo pitkään. Nurmen tarina todella kiinnostaa maailmalla, sanoo Yleisradion urheilun ohjelmaoikeuksien johtaja Robert Portman.

– Paavo Nurmen tarina on huikea. Siksi se herättää suurta kansainvälistä kiinnostusta. Yleisradio, Paavo Nurmi ja kisajärjestelykoneisto ovat kova kolmikko yhdessä tekemään kansainvälistä kilpailua. Iso kiitos myös Harri Halmeelle, jonka kanssa viemme hanketta eteenpäin Suomessa ja maailmalla, kertoo Paavo Nurmi Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Paavo Nurmi Games kehittää kilpailujen tv-sisältöjä yhdessä maailman johtavan tilastopalvelun, Tilastopajan toiminnasta vastaavan Mirko Jalavan kanssa. Tarkoituksena on synnyttää uudenlainen live- ja tv-yleisöpalvelu, jossa oma ennätys- ja kauden paras -tasolta päästään syvemmälle NBA:n ja NHL:n kaltaisten tilastopalvelujen suuntaan.

Paavo Nurmen syntymästä 120 vuotta

Ensi kesänä 13.6. vietetään kahta juhlaa: Paavo Nurmen syntymän 120-vuotisjuhlaa sekä Paavo Nurmen kilpailujen 60-vuotisjuhlaa. Paavo Nurmen kilpailujen perinne alkoi vuonna 1957, kun Nurmen kotiseura Turun Urheiluliitto järjesti ensimmäiset Paavo Nurmen kisat lahjana 60 vuotta täyttävälle Nurmelle.

Viime vuosina Paavo Nurmi Gamesin sijoitus IAAF World Rankingissa on noussut vahvasti joka vuosi. Vuonna 2013 sijoitus oli 72. ja vuotta myöhemmin 51. Vuonna 2015 kilpailu rankattiin jo maailman 34. parhaaksi kilpailuksi. Tämän vuoden kesällä kilpailu nousi maailman kolmenkymmenen parhaan kilpailun joukkoon sijoituksella 28.

Paavo Nurmi Festivalin järjestäjäyhtiö on kolmen turkulaisen yleisurheiluseuran (TuUL, TuWe ja TuTo), Suomen Urheiluliiton ja Nurmen perillisten 2012 perustama voittoa tavoittelematon yhtiö.