Kansalaistila on kaikille avoin pop up -tila, joka avautuu 14.2.2017 Turun keskustassa, Forum kauppakeskuksessa. Toiminta on Turun museokeskuksen organisoimaa ja se on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Vielä ehtii mukaan!

Jos sinulta meni ohi Kansalaistilan ohjelmistohaku, ota yhteyttä:

  • Pia Hovi-Assad, vuorovaikutussuunnittelija
    puh. 040 638 6924, pia.hovi-assad@turku.fi
    Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Turun museokeskus

Kansalaistilan ohjelmistoon valikoitui avoimen haun kautta monipuolinen ohjelmisto, joka toteuttaa juhlavuoden Yhdessä-teemaa, liittäen sen Suomen historiaan, kulttuuriperintöön, museotoimintaan ja maamme tulevaisuuden suuntaviivoihin. Tila tulee toimimaan ideapajana, keskustelufoorumina, näyttelytilana, tapahtuma-areenana sekä kansalaisten yhteisenä oleskelutilana.

Kansalaistilan Keskiviikko-keskusteluissa kuullaan luentoja ja työpajoissa, kuten Ompelujameissa ja Valo-Helmi -taidetyöpajassa, voi päästää luovuuden valoilleen. Tilassa nähdään eri toimijoiden toteuttamia näyttelyitä ja tilaisuuksia. Lisäksi yhdistykset esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan. Seniori-ikäisille on oma tapahtumaviikkonsa, ja vapun kynnyksellä performanssiduo Paroonit pitää Kansalaistilaa avoinna. Turun museokeskuksen henkilökunta esittelee museotyötä #museoduuni -päivinä. Turkulaisia osallistetaan työpajojen kautta mukaan Unelmien museo - Historian museo Turkuun -hankkeeseen.

Kansalaistila on avoinna 27.5.2017 saakka tiistaisin sekä torstaista lauantaihin klo 10–18, ja keskiviikkoisin klo 10–19. Tämän jälkeen toiminta jatkuu kesän ajan pop-up -Kansalaiskontissa. Kansalaistilan ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta. Turun museokeskus tarjoaa tilan veloituksetta yhteistyötahojen käyttöön. Tapahtumaa tukee Svenska Kulturfonden.