Syksyn tapahtumat innostivat eritaustaisia turkulaisia kohtaamaan. Katso videokooste kampanjan vaiheista!

#yksiturku-kampanja

  • maahanmuuttajataustaisten ja kantasuomalaisten kohtaamisia syksyn aikana
  • jatkuu vuonna 2017
  • lisätietoja: Monikulttuurisuus Turussa (Facebook)

Turun kaupungin aloittama #yksiturku-kampanja on kannustanut syksyn aikana maahanmuuttajataustaisia ja kantasuomalaisia turkulaisia kohtaamaan. Tapahtumia on ollut paljon: on humpattu, opeteltu suomalaisia lauluja, vietetty yhdessä itsenäisyysjuhlaa sekä löydetty uusia tuttuja museovierailuilla ja konserteissa.

Olitko mukana tapahtumissa? Jäikö joku juttu kokematta? Kampanjan vaiheista ja syksyn tapahtumista on nyt tehty koostevideo. Sen on toteuttanut videojournalisti Riina Rinne.

Tapahtumat yhdistivät turkulaisia

Yksi osa kampanjaa olivat teatterityöpajat, joissa maahanmuuttajataustaiset ja suomalaiset opiskelijat ja koululaiset tutustuivat yhdessä tunnettuihin suomalaisiin ihmisiin näyttelemällä. Raatihuoneen lavalla nähtiin marras-joulukuussa pieniä kohtauksia muun muassa Paavo Nurmen, Karl Fazerin, Anne Pohtamon ja Juice Leskisen elämistä.

- Oli kiva tehdä näytelmiä suomalaisten kanssa yhdessä, sanoi Turun kristillisen opiston opiskelija Saeed Azam Khan, jonka ryhmä työsti pajassa esitystä presidentti Risto Rydistä.

- Lähihoitajan ammatissa on tärkeää, että osaa kohdata erilaisia ihmisiä. Minulla ei myöskään ole maahanmuuttajataustaisia kavereita, oli kiva tutustua ja päästä näyttelemään heidän kanssaan, kertoi puolestaan lähihoitajaopiskelija Jenna Partanen työpajan jälkeen.

#yksiturku-kampanja jatkuu

#yksiturku-kampanja jatkuu ensi vuonna, kun Turun kaupunki esittää sadan eritaustaisen turkulaisen valokuvat eri puolilla kaupunkia. Tarkoitus on juhlistaa monikulttuurista Turkua Suomen itsenäisyyden juhlavuotena.

Kaupunkilaisia on kuvannut tunnettu turkulainen valokuvaaja Vesa Aaltonen ja kampanjan suojelija on Turun monikulttuurisuusneuvosto.

- Turku on ja on aina ollut monikulttuurinen kaupunki. Kaupungille on tärkeää tuoda eri tavoin esiin kaupungin monet kansallisuudet, kaikki erilaiset turkulaiset ja väestöryhmät. Eri kampanjat tarjoavat tähän mahdollisuuden, tekeminen on sitten jokaisen itsensä vastuulla, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.