Turun nuorisopalvelujen nuorisosihteeri Mirja Teräs palkittiin Nuorisovaltuustojen liiton liittokokouksessa vuoden nuorisovaltuuston ohjaajana. Häntä ehdottivat nuoret itse. Valinnan oli ennen liittokokousta tehnyt Nuva ry:n liittohallitus.

Kun Turun nuorisovaltuusto perustettiin 2014, nuorisosihteeri Mirja Teräs oli järjestämässä nuorisovaltuustovaaleja. Jo ennen nuvan perustamista Teräs toimi Turun nuorisopalveluissa nuorisosihteerinä, mutta nuorisovaltuuston vastaavana nuorisotyöntekijänä hän on nuvalaisille erittäin tärkeässä asemassa. Nyt hänet palkittiin vuoden nuorisovaltuuston ohjaajana. Ehdolla oli vahvoja ehdokkaita myös useista muista kunnista, mutta Terästä yksimielisesti ehdottaneiden nuorten kattavat perustelut nostivat hänet kärkeen.

– Mirja luotsaa meitä läpi kaupungin byrokratian ja selvittelee paperisotaa, jotta me nuoret voimme keskittyä itse asioihin: vaikuttamiseen, mielipiteittemme ilmaisuun ja tapahtumien järjestämiseen, Turun nuorisovaltuuston tiedottaja Maija Maunu mainitsee yhtenä lähetettynä perusteluna.

– Mirja ei halua olla auktoriteetti yläpuolellamme, vaan helposti lähestyttävä aikuinen, joka tukee meitä jokaista nuorisovaltuustossa.

Turun nuorisovaltuuston perusteluissa oli kirjattuna myös, että Mirja Teräs on ollut ja on “nuvaemo” mitä vahvimmassa mielessä jo kahdelle nuorisovaltuustolle ja yli 50 nuorelle.

– Mirja ansaitsee palkinnon todellisesta kiinnostuksestaan, välittämisestään ja työstään nuorisovaltuuston ja sitä myötä kaikkien Turun nuorten eteen.

Ehdolla oli nuorisovaltuustojen ohjaajia koko Suomesta. Liittokokouksessa palkitaan vuosittain paras ohjaaja, nuorisovaltuusto ja nuorisovaltuutettu.

Turun nuorisovaltuusto on vaaleilla valittu sitoutumaton Turussa asuvia ja opiskelevia nuoria edustava vaikuttajaryhmä, joka ajaa nuorten etuja.