Kaupunki julkaisee kuvia sadasta turkulaista itsenäisyyden juhlavuoden kampanjaan moniarvoisen Turun kunniaksi. Kuvat otti valokuvaaja Vesa Aaltonen ja hän myös valitsi vuoden ensimmäiset henkilöt tarinoiden perusteella. Koko vuoden kestävän kampanjan suojelija on Turun monikulttuurisuusneuvosto.

Missä 100 turkulaista näkyvät?

  • Kuvia pääsee näkemään kaupungin sisääntuloväylien varrella olevilla sähköisillä tauluilla ja keskustassa olevilla mainostauluilla.
  • Föli-bussien penkkien takapinnoissa.
  • Sosiaalisessa mediassa Monikulttuurisuus Turussa -tilillä sekä aihetunnisteella #yksiturku.
  • Kuvia on tarkoitus heijastaa myös pääkirjaston ulkoseinään.

Sadan kuvatun turkulaisen kuvat leviävät eri puolille kaupunkia itsenäisyyden juhlavuoden 2017 aikana. Kuvien avulla kaupunki muistuttaa asukkaitaan siitä, että elämme moniarvoisessa ja kulttuuriltaan rikkaassa kaupungissa.

Kuvaukset järjestettiin Hansakorttelissa joulukuun puolivälissä. Kolmen päivän ajan 30 tunnin aikana kuvassa kävi kaupunkilaisia monesta eri kohderyhmästä. Jokainen kuvattava sai kertoa millainen heidän Turkunsa on. Turkua kuvaillaan muun muassa perinteikkääksi sivistyskaupungiksi, jossa on helppo asua ja jossa erilaiset asukkaat asuvat sovussa keskenään.

– Kuvattavat suhtautuivat kampanjaan hienosti ja kuvista tuli todella upeita. Ensi vuoden aikana kuvissa tullaan näkemään koko moniarvoisen Turun kirjo, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Vuoden aloittavat Sippo ja Eftychia

Juhlavuoden ensimmäisen päivän kuvissa ovat Sippo Mentunen ja Eftychia Giatsiou.

 

– Minun Turkuni on kotoisa, koska se on rehellisen positiivisesti negatiivinen paikka. Pitkässä historiassa moni asia on mennyt pieleen, mutta ei kun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Onnea myös seuraavalle sadalle, Sippo Mentunen toivottaa.

Äidinkielenään kreikkaa puhuvan Eftychia Giatsioun Turku on aktiivinen kaupunki.

– My Turku is an active city, because of the various associations and opportunities for the students and especially for the foreigners. There is a very active student community that gives the possibility to international students to take part in various activities and join different organizations and get connected. Happy 100 year old Finland! May you always be international and open to changes!

 

"Turku tarvitsee meitä kaikkia ja yhdessä olemme vahvoja"

Yksi Turku - sata tarinaa -kuvakampanjan suojelija on Turun monikulttuurisuusneuvosto ja kampanja on osa syksyllä 2016 alkanutta monikulttuurisen Turun #yksiturku-kokonaisuutta. Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja Muhis Azizin mielestä kampanja on hieno keino näyttää, miltä Suomen Turku näyttää vuonna 2017.

– Kaupunkimme muuttuu päivä päivältä yhä monikulttuurisemmaksi ja haasteet myös kasvavat, joten on meidän jokaisen velvollisuus kantaa huolta yhteisestä kaupungistamme ja pitää sellaista virettä yllä jatkuvasti. Nyt jos koskaan Turku tarvitsee meitä kaikkia ja yhdessä olemme vahvoja, Azizi sanoo.

Asiasanat: