Turun joulua vuonna 2016 ensi kertaa valaisseet Satusillat saivat kaupunkilaisilta ja matkailijoilta loistavan vastaanoton. Sillat olivat avoinna loppiaisen yli.

Palaute 25.12.2016

”Hei ja Kiitos. Tulimme Turkuun viettämään Joulua toiselta paikkakunnalta. Odotimme ihanan rauhallista Joulun aikaa, ja sitä saimme! Historialliset maisemat virittivät tunnelmaan ja tietenkin Joulurauhanjulistus oli hieno ihan paikan päällä. Mutta aivan paras oli Aurajoen Teatterisilta. Mykistävä kokemus, aivan kuin olisi astunut satuun sisään. Olimme sattumalta majoittuneet aivan lähelle siltaa. Kuljin siellä siis aamuin, päivin, illoin ja yölläkin piti käydä ihmettelemässä maagista tunnelmaa. Ihana Joulu, kiitos.”

Joulun ajan Kirjastosillalla oli kuultavissa jouluista musiikkia ja Teatterisilta puolestaan koristeltiin kuusipuilla, valoilla ja satumaisella äänimaisemalla. Erityisesti lapsiperheet ihastuivat Satusiltojen mielikuvitukselliseen tunnelmaan. Satusillat olivat Turun kaupungin joululahja turkulaisille ja matkailijoille. Tavoitteena oli ilahduttaa ja valaista Aurajokirannan maisemaa vuoden pimeimpään aikaan.

- Satusillat ylittivät kaikki tavoitteet: niitä tultiin katsomaan varta vasten niin Turusta ja lähikunnista kuin kauempaakin. Kaupungin palautepalveluun sillat aiheuttivat positiivisen palautteen vyöryn, sanoo viestintäjohtaja Saara Malila.

Siltojen avajaiset houkuttelivat paikalle noin 5000 hengen yleisön ja kiinnostus on jatkunut koko joulukuun ajan lähes ympäri vuorokauden. Tarkkaa kävijäseurantaa ei ole saatavilla, mutta siltojen suunnittelusta vastaavan Janne Auvisen varovaisen laskelman mukaan sillat ovat houkutelleet keskimäärin 300 henkilöä päivässä, jolloin koevalaistuksen alusta laskettu 47 vuorokauden kävijämäärä olisi avajaiset mukaan luettuna noin 20 000 henkilöä. Uskalletaan siis hyvin todeta, että Satusillat ovat tuoneet Aurajokirantaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Eri mediakanavissa Turun Satusillat näkyivät hienosti läpi joulukuun. Turun kaupungin sosiaalisen median kanavista vastaava Hannu Aaltonen laskee, että Satusiltoihin liittyvät sisällöt ovat tavoittaneet kaupungin Facebook-, Twitter- ja Instagramtilien kautta jopa 200 000 eri ihmistä. Lisänä ovat yksityisten kävijöiden sosiaalisen median postaukset, joita esimerkiksi Instagramissa on jaettu yli 700 yksittäisen kuvan verran.

Satusiltojen suunnittelusta ovat vastanneet valo- ja äänisuunnittelijat Janne Auvinen, Eero Auvinen ja Petteri Unkila ja toteutuksesta Bright Finland. Toteutuksessa yhteistyökumppaneina ovat olleet Kuntec Oy ja Turku Energia.

Satusillat olivat avoinna loppiaisviikonlopun yli.