Skanssin kaupunginosan suunnittelu jatkuu Skanssin Keskuspuiston asemakaavoituksella. Skanssin Keskuspuisto sijoittuu Skanssin kauppakeskuksen eteläpuolella nyt sijaitsevalle peltoaukiolle.

Nyt laadittavaan asemakaavaan sisältyy laaja Skanssin pellolle rakennettava puistoalue, ”Skanssin Keskuspuisto”. Puistoon on suunnitteilla esimerkiksi palstaviljelyalue sekä erityyppisiä puistoja kuten urheilupuisto ja leikkipuisto. Puistoa halkoo hulevesiuoma, joka levenee paikoitellen leveämmiksi lammikoiksi. Hulevettä viivytetään alueella vaihtelevaa ja mielenkiintoista ympäristöä luovissa vesiaiheissa ennen sen virtaamista Jaaninojan kautta Aurajokeen. Puiston pohjoisosa on kaupunkimainen, etelässä puisto on lähempänä luonnontilaista.

Kaava täydentää aikaisempia suunnitelmia liikenneympyrästä etelään lähtevän Skanssinkadun varrella. Asemakaavassa on tarkoitus osoittaa Skanssinkadun varteen kerrostalokortteli ja päiväkoti.

Tavoitteena hyvää ympäristöä ja palveluja etupainotteisesti

Kaavan tavoitteena on mahdollistaa puiston rakentaminen vaiheittain etupainotteisesti. Ensimmäiset uudet korttelit rakennetaan Skanssin pohjoisosaan (kauppakeskuksen läheisyyteen). Puiston vaiheittainen toteutuminen tarjoaa uusille asukkaille miellyttävää ympäristöä, vaikka koko alue ei olekaan vielä valmis. Kaavaan sisällytetään puiston lisäksi päiväkoti, jotta päivähoitopalveluja voidaan tuottaa uusien asukkaiden tarpeen mukaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kaavaa valmistelee kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen, joka vastaa jatkossa myös koko Skanssi-hankkeen koordinoinnista.

Skanssin Keskuspuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma (linkki kaavahakuun)