Turun kaupungin TUTTU-hankkeen Ideaverstailta on mahdollista löytää piilotyöpaikkoja ja uusia kontakteja. Näin kävi Heikki Auerille.

TUTTU-6Aika –hanke

  • Turun kaupungin Työllisyyspalvelukeskuksessa toimiva ESR-rahoitteinen hanke
  • Osallistujia vuonna 2016 yli 80 ja yrityksiä 14.
  • Ideaverstaissa vetäjinä ovat myös Turun AMK:n liiketoiminnan opiskelijat.
  • Ideaverstaat jatkuvat vielä vuoden 2017 ajan.

Lisätiedot: www.turku.fi/6aika/tuttu

TUTTU–hankkeen Ideaverstailla työnhakijat pääsevät ideoimaan 3–5 hengen tiimeissä ratkaisuja yritysten kehittämishaasteisiin. Ideaverstaiden tarkoitus on tuoda työnhakijoiden ääni kuuluviin ja esitellä samalla heidän osaamistaan mukana oleville yrityksille, jotka voivat tarpeidensa mukaan tehdä rekrytointivalintoja.

Heikki Auer (55) on yksi Ideaverstaisiin osallistuneista. Insinööriksi kouluttautuneella miehellä on vankka työkokemus: suunnittelua 14 vuotta, esimiestyötä 8 vuotta ja  IT-järjestelmiä 12 vuotta. Heikki oli helmikuussa 2016 mukana MailService Oy:n verstaassa, jossa aiheena oli uuden verkkokauppatuotteen konseptin kehittäminen ja tuotteen markkinointi digimediassa. Ensimmäisen kokemuksen jälkeen Heikki halusi osallistua myös toiseen Ideaverstaaseen. Tällä kertaa yrityksenä oli Yrityskonsulttitoimisto Evium Oy ja teemana internetin ja sosiaalisen median hyödyntäminen yrityksen markkinoinnissa.

Millainen Ideaverstas-kokemus oli?

Yleisesti ottaen pidin ideaverstasta loistavana konseptina, sen rakenne on mielenkiintoinen, se houkuttelee ajattelemaan aivan uusia alueita ja ideoimaan yrityksen tarpeeseen sopivia ratkaisuja melko suppean esitiedon perusteella. Löysin omasta kokemuksesta hyötyä myös uusille aloille ja ymmärsin yrityksen ongelmaa mielestäni nopeasti.

Mitä hyötyä sinulle oli verstaasta?

Verstas selvästi kohotti uskoani alanvaihtoon, joka on itselleni ajankohtainen. Myös verkostoitumisen tarve ja toteutus tulivat hyvin esille.

Ohjattu verstaan rakenne nosti ideoimisen uudelle tasolle, ja itselleni myös uudelle alueelle. Ideaverstaan aikana luomieni kontaktien kautta pääsin Turun kaupungin hankkeeseen, jonka jatkona työllistyin Turkuun määräaikaisesti.

Miten omaa osaamista pääsi tuomaan esille?

Vaikka yrityksen toiminta on erilaista kuin missä aiemmin olen ollut, suunnittelu, tuotanto ja markkinointi sekä IT ja digimaailma ovat hyvin samantapaisia. Tunnen näitä kaikkia ja jotkut ongelmat olivat jo entuudestaan tuttuja.

Lisäksi pääsin hyödyntämään tiimityöskentelytaitojani sekä esiintymistaitojani.

Voisitko suositella verstasta muille työnhakijoille?

Vaikka et suoraan työllistyisi, saat lisää uskoa ja energiaa.

Jos haluat antaa jotain - tai paljon - itsestäsi, toimia ryhmässä, saada lisää virtaa ja ymmärrystä uusilta alueilta, niin suosittelen ilman muuta.

Verstas auttaa myös laajentamaan työnhakua uusille aloille, koska siinä huomaa miten nopeasti pystyy omaksumaan osaamisalueen ulkopuolisenkin yrityksen toimintaa.

Kollegani sai tätä kautta osapäiväisen työn itsellensä. Ja vaikka et suoraan työllistyisi, saat lisää uskoa ja energiaa.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Määräaikainen työsuhteeni loppuu maaliskuussa ja jatkan alanvaihtoa. Aiempi operatiivinen IT ei työllistä enää. Etsin työtä, jossa saa olla tekemisissä ihmisten kanssa, mahdollisesti ohjausta, valmennusta, koulutusta tms. Samalla tutkin millä muulla alueella olisi kokemuksestani hyötyä. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi suunnittelun, valmistuksen ja IT-järjestelmän rajapinnat, kehitys ja koulutus.

Yhtenä vaihtoehtona pidän myös alkavia koulutuksia, Turussa on laaja koulutustarjonta sekä teknisille että humanistisille aloille.