Vasaramäen koulu on mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa urheiluyläkoulujen kokeiluhankkeessa, joka käynnistyy 1.8.2017. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä seurojen ja lajiliittojen kanssa.

Vasaramäen koulu on mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa urheiluyläkoulujen kokeiluhankkeessa.  Kokeilu käynnistyy 1.8.2017. Mukana kokeiluhankkeessa on noin kaksikymmentä koulua eri puolilta Suomea. Kokeilulupaa on haettu opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä seurojen ja lajiliittojen kanssa.

Vasaramäen koulussa aloittaa elokuussa kaksi liikuntalinjan seitsemättä luokkaa, jotka ovat kokeilunmukaisia urheiluluokkia.
–Meillä on hyvät valmiudet kokeiluun. Muun muassa koulupäivän aikaisen ja koulupäivän yhteyteen sijoitetun liikunnan määrä on meillä kutakuinkin se, mitä kokeilussa tavoitellaan. Vasaramäen koulun rehtori Jyrki Välimäki kertoo.

Urheiluyläkoulujen kokeiluhankkeessa oppilaat opiskelevat urheilijaksi kasvaminen - opintokokonaisuutta. Se sisältää monipuolista ominaisuuksia kehittävää liikuntatoimintaa, mutta myös muita urheiluun liittyviä tärkeitä sisältöjä, kuten ajankäyttöä, ravintoa ja lihashuoltoa. Urheilijaksi kasvaminen -sisältökokonaisuus on tarkoitus toteuttaa hyvinvointioppiaineitten avulla. Sisältökokonaisuus voidaan myös toteuttaa monialaisina opintokokonaisuuksina uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Kokeilussa kehitetään valtakunnallista toimintamallia Olympiakomitean kriteereiden ja ohjauksen mukaisesti.
–Kuluvan kevään aikana vertaamme uutta opetussuunnitelmaamme Olympiakomitean laatimiin urheilijaksi kasvamisen opintokokonaisuuden sisältösuosituksiin ja teemme tarvittavat muutosesitykset opetussuunnitelmaamme. Lisäksi pyrimme kehittämään etäopetusta, jotta urheilijan opiskelua voidaan tukea kilpailumatkojen ja leiritysten aikana. Välimäki avaa.

Liikuntalinjoille haetaan Wilmassa maanantaihin 23.1. mennessä

Turun peruskoulujen 6. luokan oppilaiden huoltajille on lähetetty liikuntalinjalle hakemisesta tietoa Wilma-ohjelman kautta. Liikuntapainotteista opetusta tarjoavat Vasaramäen koulun lisäksi Luostarivuoren ja Puropellon koulut sekä St. Olofsskolan. Jos 6. luokan oppilas hakee liikuntalinjalle toisen kunnan peruskoulusta, käytössä on sähköinen lomake:turku.fi/opetus/lomakkeet. Hakuaika liikuntalinjalle päättyy maanantaina 23.1.2017. Wilman kautta hakeneiden valintatulokset näkyvät Wilmassa 1.3.2017.  Muille tieto valintatuloksesta lähetetään sähköpostilla tai postitse.

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: