Nuorten 16–18-vuotiaiden kesätyöhaku on nyt käynnissä ja kestää 12.2. saakka. Haku uudistui hieman myös tänä vuonna: nyt kaikista tulleista hakemuksista arvotaan 650 hakemusta, ja nämä nuoret haastatellaan. Työpaikkoja tarjotaan 310 nuorelle, myös varasijoille otetaan useita kymmeniä nuoria.

Viime vuonna, nuorisotyön juhlavuonna 2016, kaupunki uudisti kesätyöhakua, ja nuoret voivat hakea toimialoittain ja tehtäväkuvausten perusteella tietyntyyppistä työtä. Paikkoja ei arvottu, vaan kaikki töitä hakeneet nuoret haastateltiin. Haastattelukäytäntöä jatketaan tänä vuonna, mutta nyt nuorisopalvelut arpoo ensin hakemuksista 650, ja tämä määrä nuoria haastatellaan. Ratkaisuun päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen viime vuoden haasteista oppineena.

– Nuorten hakemuksissa ei ole huimia eroja niin kuin aikuisten työhakemuksissa, sillä heillä ei juuri ole esimerkiksi aiempaa työkokemusta tai opiskelujen suhteen suuria eroavaisuuksia. Ennakkoarvonta auttaa hieman haastatteluprosessin järjestämisessä ja nyt voimme kokonaisuudessaan organisoida haastattelut nuorisopalveluissa, jolloin tilanne on tasa-arvoinen kaikille arvonnan kautta tulleille hakijoille, nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen kertoo.

Suurin osa haettavista paikoista on myös tänä vuonna avustavissa tehtävissä hyvinvointitoimialalla, esimerkiksi vanhuspalveluissa. Paljon paikkoja aukeaa myös varhaiskasvatuksessa ja nuorisotyön parissa, matkailualan tehtävissä sekä liikunta-, kirjasto- ja museopalveluissa.

Kesätyöpaikkoja on yhteensä 310 kappaletta ja pestit ajoittuvat kesä–heinäkuulle (pääosin ajanjaksoihin 5.6.–2.7. ja 3.7.–30.7.2017). Työsuhteet ovat yhden kuukauden mittaisia. Nuorten työaika on 85 prosenttia normaalityöajasta ja palkka on 784,79 euroa kuukaudessa.

Paikkoja voivat hakea 1.6.1999–31.5.2001 syntyneet turkulaiset nuoret. Vuonna 2016 kaupungin kesätyöpaikan saaneet eivät voi hakea.

Nuori voi hakea yhteen mieleiseensä työpaikkaan eri toimialoilta. Hakemukset täytetään sähköisesti, linkki hakulomakkeeseen on sivulla www.turku.fi/kesatyot ja ruotsiksi www.turku.fi/sv/sommarjobb.

Nuorisopalvelut organisoi kaikki haastattelut. Ei valituille ja varalle jääneille nuorille tiedotetaan sähköpostitse viikon 8 lopulla.

Kaupungin toimialojen kesätyöt ovat esillä Kesärekry 2017 -tapahtumassa Skanssissa 8.2.2017 klo 15–17.

Tärkeät yhteystiedot:

Yleiset kaupungin kesätöihin liittyvät kysymykset:
Antti Kallioniemi (haastattelujen ajankohdat, paikat, valinnat)
 

Käytännön neuvonta työnhakuun:
Nuorten Turku (tarvittaessa apua hakemusten täyttöön, työhaastatteluharjoitukset)
- Nuorten Turku neuvoo yleisesti työn- ja kesätyönhaussa!

Vastuuhenkilö:
nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen