Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 14.2. Kirstinpuiston asemakaavaluonnosta. Kaavoituksen tavoitteena on valmistella luonnoksen hyväksymiskäsittelyn jälkeen kaavaehdotus Kirstinpuistosta kuluvan vuoden aikana.

Kirstinpuistoon suunnitellaan noin 16 hehtaarin laajuista uutta asuinaluetta aivan Turun keskustan kupeeseen. Tavoitteena on luoda noin 2600 asukkaalle toiminnoiltaan monipuolinen ja viihtyisä osa kaupungin keskustaa, joka tukeutuu joukkoliikenteeseen sekä toimiviin kävely- ja pyöräily-yhteyksiin. Alueen suunnittelu tähtää elävän naapuruston syntymiseen ja yhteistoimintaan alueella. Rakentaminen perustuu kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin sekä laadukkaisiin julkisiin tiloihin ja viheralueisiin. Hulevesiratkaisujen vesiaiheet ovat viheralueiden erityispiirre.

Kaavaluonnoksessa alustava rakennusoikeuden kokonaismäärä on noin 143000-169000 kem², missä on noin 11000-32000 kem² lisäystä nykytilanteeseen. Kaavaa on valmisteltu yhteistyössä alueen toisen merkittävän maanomistajan Bonava Suomi Oy:n kanssa. Yhteistyöstä on sovittu Turun kaupunginhallituksen hyväksymällä sopimuksella (10.8.2015 § 319). Lisäksi alueella sijaitsee mm. RandH Kiinteistöt Oy:n omistama Saippua Center -kiinteistökokonaisuus.

Kirstinpuiston asemakaavalla toteutetaan Linnakaupungin osayleiskaavan ja Turun kaupunkiseudun rakennemalli 2035:n asettamia tavoitteita.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan esityslista 14.2.2016

Lisätietoa: www.turku.fi/kirstinpuisto