Liikuntaa ulkona ja sisällä, Seikkailupuiston jännittävä talvilomatapahtuma ja valofestivaali, taide- ja toimintatalo Vimman ja useiden aluekirjastojen monenlaiset työpajat, museoiden työpajat, kokemukselliset historiaelämykset ja kiinnostavat näyttelyt... Turun vapaa-ajanpalveluiden parissa talvilomaviikko alkaa tuntua lyhyeltä.

Liikkumaan talvilomalla säästä riippumatta

Hiihtolomaviikolla on paljon liikunnallista tekemistä. Luonnonjäillä pääsee luistelemaan säävarauksella, varmuudella Kupittaan ja Parkin tekojääradoilla sekä jäähallien maksuttomilla yleisövuoroilla. Hiihtolomalla on tarjolla myös lasten luistelukouluja Parkin kentällä.
Impivaaran laduilla pääsee hiihtämään, vaikkei omia suksia omistaisikaan. Impivaaran suksivuokraamo palvelee säävarauksella hiihtolomaviikolla joka päivä kello 11–15 ja tiistaina 21.2. kello 11–20.

Vesiliikunnan riemuja on tarjolla joka päivä Impivaaran uimahallissa. Lapset saavat isot vesilelut käyttöönsä vesipeuhuaikoina ja vesihyppyjä voi harjoitella hyppylavojen aukioloaikoina. 
Sunnuntaina 26.2. Turku Energia tarjoaa maksuttoman uimahallipäivän kaikille.

Jalkapallohallin maksuttomilla yleisövuoroilla kaikki pääsevät pelaamaan futista. Nuorille on tarjolla Yksiturku-kuplafutisturnaus 22.2. kello 11–14. Lasten liikunnan ihmemaat ovat Kupittaan urheiluhallin ihmemaata lukuun ottamatta avoinna myös hiihtolomaviikon sunnuntaina 26.2. kello 17–19.

Lisää hiihtoloman liikunnallisia menovinkkejä: https://www.turku.fi/uutinen/2017-02-08_hiihtolomalla-liikutaan

Seikkailupuistossa matkataan jättiläisten valtakuntaan

Hiisi, jätti sammalselkä, kätki sanat salaiset. Ota sinä jousi mukahan, toimiva taika taskuhun.

Seikkailupuiston talvilomatapahtuma johdattaa jättiläisten maahan – siellä matkaillaan Vipusen vatsaan, Mesikämmenen luolaan ja Ikiturson jäljille.

Ateljeessa valmistuvat matkalla tarvittavat taikaesineet ja rohkeimmat suuntaavat ulkona puistoalueella sijaitsevalle Seikkailuradalle. Perheen pienemmille ohjelmassa on teatterimuskari. Teatterissa tavataan tutut suosikit Mimi ja Kuku, nähdään SirkusUnionin ja Seikkailupuiston teatterin yhteistyönä syntynyt klassikkosatu Lumikuningatar, uutuusnäytelmä Sininen talo ja matkataan kansanmusiikin alkujuurille Maestro Markuksen ja Tohtori Fiktio Faktan kanssa.

Huima lasten tuli- ja valofestivaali päättää talvilomatapahtuman lauantaina 25. päivä kello 18–21. Valo- ja tulielementeistä syntyy näyttävä kokonaisuus kolmen tunnin ajaksi Papu-leikkipaikan ympäristöön. Alueella nähdään sirkustaiteilijoiden non-stop-tuliesityksiä, myös oman ulkotulen voi ottaa mukaan osaksi teosta. Maksuton. Seikkailupuiston ja Sirkusunionin yhteistoteutuksen on suunnitellut Antti Kulmala.

seikkailupuisto.fi

Lumikuningatar on sirkusta, tanssia, teatteria ja nukketeatteria yhdistävä uutuusesitys

 Vimmassa kädentaitoja, 3D:tä, pelejä ja Bandstandia

Vimman tutuissa avoimissa taidepajoissa 22. ja 23. helmikuuta kello 14–20 painetaan ja värjätään kankaita sekä tehdään keramiikkatöitä. Pajat on tarkoitettu 13–28-vuotiaille, 23. päivän pajaan voivat tulla myös alle 13-vuotiaat aikuisen seurassa. Kahden euron käyntimaksu alle 29-vuotiailta (muut 5 euroa) ja edullinen materiaalimaksu käytön mukaan.

Heti 20. päivä maanantaina kello 14–19 10–18-vuotiaiden maksuttomassa Präkäämössä on teemana kankaanpaino. Keskiviikkona Peliluola on auki kello 16–19. Präkäämöön ja Peliluolaan mukaan pääsee nuorisokortilla, jonka saa veloituksetta ensimmäisen kerroksen palvelupisteestä.

Lisäksi talvilomalla tulostetaan 3D:nä. Avoin 3D-tulostuspaja 14–28-vuotiaille on torstaina 23. päivä kello 15.30–19.30. Mukaan voi ottaa oman 3D-mallin STL-muodossa tai valita lukuisista valmiista malleista, joita voi halutessaan vähän muokata. 2,5 euron kertamaksun lisäksi tulee pieni materiaalimaksu käytön mukaan.

Viikolla kuullaan myös uutta paikallista musiikkia: 22. päivä keskiviikkona kello 18.30 kisataan Turku Bandstandin 9. ja perjantaina 24. päivä 10. alkuerä Vimman salissa. Ketkä selviytyvät jatkoon?

Koko kisakalenteri osoitteessa www.turkubandstand.fi

Nuorisotiloilla on runsaasti omaa talvilomatoimintaa, josta saa lisätietoa suoraan alueellisilta tiloilta ja niiden omilta Facebook-sivuilta. Paljon ohjelmaa esimerkiksi Vimman ruotsinkielisessä nuorisotilassa Zabadakissa sekä Lausteen ja Varissuon nuokkareilla.

turku.fi/vimma

bandstand-kuvitus

 

Pääkirjastossa ohjelmointia ja elokuvaa

Pääkirjastossa heti maanantaina 20.2. klo 9–12 järjestetään Game on! – Scratch-ohjelmointia lapsille ja vanhemmille ja kello 13–16 Code on! – Arduino-ohjelmointia nuorille. Viimeinen ilmoittautumisaika molempiin 16. helmikuuta.

Stoori Goes Movies järjestetään perjantaina 24. päivä pääkirjaston Studiossa alkaen klo 16. Elokuvasta tiedotetaan Facebookissa sivulla Stoorit – Turun kaupunginkirjasto.

Muu hiihtolomaviikon ohjelma Facebookista sivulta Saaga – Turun kaupunginkirjasto ja Turun seudun tapahtumakalenterista kalenteri.turku.fi

Aluekirjastoissa monenlaista maksutonta luovaa toimintaa

Pansion kirjastossa järjestetään torstaina 23.2. Tänään yhdessä -työpaja kello 14–15.30. Luvassa on puheen pulputusta, siveltimen suhinaa, runojen rustausta ja paljon muuta mukavaa. Luovaa toimintaa kaikille, niin lapsille kuin aikuisillekin!

Paattisten kirjastossa on samana päivänä korutyöpaja. Kello 12–15.30 valmistetaan koruja ja avainnauhoja helmistä ja solmeilemalla. Korun tai avaimenperän voi suunnitella itse tai käyttää apuna ohjaajan malleja. Työpaja on avoin niin lapsille kuin aikuisille.

Maarian kirjastossa tehdään perjantaina 24.2. ”huurteisen pakkaspäivän askarteluja”, vesikelilläkin. Kello 12–15.30 voi paperista tehdä oman hupaisan lumiukon tai askarella vaikka kimmeltävän jääprinsessan. Kirjastolle on satanut myös laatikollinen lunta, joka ei ole kylmää. Ja siitähän voi muovailla vaikka mitä. Paattisten ja Maarian pajojen ohjaajana toimii kuvataitelija Assi Huhtanen. Ei ennakkoilmoittautumista ja osallistuminen on maksutonta.

Runosmäen kirjastolla vietetään talviriehaa maanantaista keskiviikkoon joka päivä kello 12–15. Taideateljeessa voi maalata vaikka kannen omalle lempikirjalle. Ateljee on lasten käytössä koko riehan ajan ja nuoret taiteilijat saavat vapaasti käyttää maalaustelineitä ja muita tarvikkeita. Käytössä on myös paljon lautapelejä ja Wii-pelikonsoli. Mobile-työpajassa tehdään lisäksi yhdessä tilataideteos. Tiistaina kello 17 helähtää käyntiin musiikkiseikkailu: koko perheen tapahtumassa on laulua, leikkiä, liikkumista, loruilua, rytmejä ja soitinesittelyjä. Torstai-kinossa 23. päivä näytetään lisäksi Suomi 100 vuotta -teemalla elokuva Suomisen Ollin tempaus (1942). Maksuton.

Runsaasti hiihtolomatekemistä myös museoissa

Turun linnassa, Kuralan Kylämäessä ja Wäinö Aaltosen museossakin riittää ohjelmaa.
Kuralan Kylämäessä pääsee reippailemaan ulkona, seuraamaan maalaistalon askareita ja kokeilemaan maisemamaalausta Kokeiluverstaalla torstaina ja perjantaina 23.–24.2. klo 11–16. Lisäksi viikonloppuna otetaan varaslähtö kevääseen ja nikkaroidaan linnunpönttöjä 25.–26.2. klo 12–16.
Wäinö Aaltosen museossa kannattaa katsastaa WAM:n juhlavuoden suurnäyttely Wäinö Aaltonen ja itsenäisyyden vuosisata ja mennä sen jälkeen taiteilemaan avoimeen kuvataidetyöpajaan. Työpaja on avoinna 21.–24.2. kello 10–16.

Turun linnassa puolestaan on juuri avattu reformaation juhlavuoteen liittyvä näyttely Valtapeliä – Reformaatio Suomessa. Näyttelyn teemaan liittyen voi osallistua avoimeen työpajaan (avoinna ti–la klo 12–16), jossa perehdytään kirjapainotekniikan kehittymiseen. Näyttelyopastukselle pääsee lauantaina tai sunnuntaina klo 15. Lisäksi viikoilla 8 ja 9 järjestetään suositut Pikkuritarikierrokset ti–su klo 11 ja 14 ja Keskiaikakierrokset ti–su klo 12.15 ja 16.30.

Hiihtolomaohjelma museoissa Turun seudun tapahtumakalenterista kalenteri.turku.fi hakutermillä hiihtoloma museoissa.