Gerdan ystävä Kai lumoutuu kuulemastaan Lumikuningattaren tarinasta niin, ettei hän enää tule ulos leikkimään. Lopulta hän katoaa kokonaan, mutta Gerda ei hevillä rakkaasta ystävästään luovu. SirkusUnioni ja Seikkailupuiston teatteri tuovat ensi-iltaan H.C. Andersenin klassikkosatuun pohjautuvan Lumikuningattaren, joka kerrotaan teatterin, sirkuksen, nukketeatterin ja musiikin keinoin.

Esitykset:

su 19.2. klo 15, ensi-ilta
pe 24.2. klo 15
su 26.3. klo 15
to 4.5. klo 10
ma 8.5. klo 10
pe 12.5. klo 10
pe 19.5. klo 10
ma 22.5. klo 10

Ohjaus, dramatisointi ja sävellys: Aino Laine
Sirkustekninen ohjaus, valosuunnittelu ja tehosteet: Antti Kulmala
Korppi ja tekniikka: Keijo Leinonen
Nuket: Helena Markku
Lavastus: Marjukka Jakonen
Tuotanto: Seikkailupuiston teatteri ja SirkusUnioni
Esiintyjät: Erika Malkki, Heikki Tolin, Eikka Alatalo ja Aino Laine

ikäsuositus: 5 +
kesto: 45 min.
liput: 8 €, arkiaamut 5 €

Lumikuningatar tuo talven, jään ja kylmyyden. Useina talviöinä hän lentää läpi kaupungin, astuu ulos reestään ja kurkistaa ikkunoista sisään. Silloin ikkunalasit jäätyvät kummallisesti, ikään kuin niissä olisi huurrekukkia. Ystävykset Kai ja Gerda kuulevat mummolta Lumikuningattaresta, jonka tarina vie Kain mukanaan. Ensin hän sulkeutuu sisälle eikä enää tule pihalle. Lopulta hän katoaa kokonaan ja saa läheiset huolesta suunniltaan.

– Tässä sovituksessa fokus on paitsi parivaljakon ystävyydessä, myös erityisesti Kaissa. Miksi hän lähtee Lumikuningattaren matkaan? Mitä Kaille tapahtuu, miksi hän pikku hiljaa sulkeutuu? kuvaa Aino Laine, joka on ohjannut ja dramatisoinut useita eri esittävän taiteen keinoja yhdistävän näytelmän. Laine on myös säveltänyt Lumikuningattaren tarinaa kuljettavan musiikin.

– Lumikuningatar on sadussa oikea hahmo, joka kasvaa sitä mukaa, miten kylmän ja jään osuus Kain mielessä ottaa valtaa. Tavallaan Lumikuningatar on myös mielentila, ohjaaja jatkaa.

Ystävyys on kuitenkin vahva voima tarinassa, jossa H. C. Andersenin pitkän sadun ydin on riisuttu esiin. Näytelmä soveltuu viisivuotiaille ja siitä ylöspäin, mutta jos eri taidemuotoja yhdistävä teatteri on lapselle tuttua, soveltuu tarina vaikka pienemmillekin. Musiikissa on dramaattisempia kohtia ja myös valoilla luodaan jännittävää tunnelmaa.

Lumikuningatar lipuu Seikkailupuiston teatteriin hyvään aikaan. Andersenin satu on toiminut innoittajana myös Disneyn Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvaan (2013), joka keikkuu yhä suosionsa huipulla ja on noussut kaikkien aikojen tuottoisimmaksi animaatioksi.

Aino Laine on ollut mukana Seikkailupuiston useissa teatteriproduktioissa niin ohjaajana, säveltäjänä, dramaturgina ja näyttelijänäkin. Hän ohjaa puistossa myös erilaisia ryhmiä kuten musiikkityöpaja Biittimiittiä.

– Ajatus tähän tuli itse asiassa Pikku Prinssin jälkeen. Meillä oli siinä niin loistava työryhmä, että kaikilla tuli tunne, että tehdään edes vähän samalla porukalla myös Andersenia, Laine sanoo. Pikku Prinssiin Laine teki äänimaailmat ja näytteli useassa roolissa.

Lumikuningatar Seikkailupuiston teatteri Timantissa, ensi-ilta 19.2. kello 15. Katso muut esitykset: turku.fi/seikkailupuisto

Kaupunginosa/Alue: