Turun liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 14.2. Kupittaan uuden sisäliikuntahallin hinnastosta ja liikuntakortin lopettamisesta.

Seitsemän lajin paikka

Uusi Kupittaalle rakennettava sisäliikuntahalli, nk. palloiluhalli on 1.1.2018 alkaen seitsemän sisäliikuntalajin: futsalin, koripallon, käsipallon, lentopallon, salibandyn, sulkapallon ja voimistelun harjoitus- ja tapahtumapaikka.

Halli sopii huipulle tähtäävän kilpaurheiluun, ja siellä voidaan järjestää kansallisen ja kansainvälisen tason urheilutapahtumia. Halliin mahtuu lähes 3000 katsojaa. Korkeimman sarjatason pelejä voidaan pelata myös kahdella kolmesta kentästä, jolloin katsojakapasiteetti on lajista riippuen 1200–1700. Hallin kolmella pelikentällä voidaan myös harjoitella samanaikaisesti eri liikuntalajeja. Turnauksissa kolme vierekkäistä kenttää mahdollistavat ison määrän pelejä ja toimintoja samassa paikassa.

Lasten harjoittelu edelleen maksutonta

Hallin vuotuiset kustannukset ovat kaupungille merkittävät, ja menot kokonaisuudessaan tulevat olemaan n. 1,6 miljoonaa euroa. Hallin hieman korkeampi hinnasto johtuu muita liikuntapaikkoja korkealuokkaisemmasta varustelusta ja paremmista mahdollisuuksista tapahtumakäytössä.

Aikuisten toiminnassa kaikki tilakäyttö on maksullista, ja pääsymaksullisista tapahtumista peritään korotettua tilamaksua. Aikuisten harjoitustoiminnassa yhden kentän tuntihinta on 36 euroa. Pääsymaksullisissa tapahtumissa kenttähinta on 54 €/tunti.

Hallin käyttäjäryhmistä suurin osa on lapsia ja nuoria sekä mm. koululaisia ja urheiluakatemian ryhmiä, joille harjoituskäyttö on maksutonta.

Hallin käyttäjäryhmistä suurin osa on lapsia ja nuoria sekä mm. koululaisia ja urheiluakatemian ryhmiä, joille harjoituskäyttö on maksutonta. Lasten ja nuorten harjoittelu seuravuoroilla on myös edelleen maksutonta, kuten kaikissa muissakin Turun kaupungin omissa tiloissa. Sisäliikuntahallissa lasten ja nuorten liikuntatapahtumien kenttäkohtainen tuntihinta tulee olemaan 36 euroa.

Turun kaupungin muut palloiluhallit tarjoavat jatkossakin erinomaisen vaihtoehdon pelata lasten ja nuorten sekä harrastustoiminnan pelejä ja tapahtumia.

Muista kuin liikunnallisista tapahtumista päättää liikuntapalvelujohtaja. Ei-liikunnallisissa tapahtumista peritään aikuisten pääsymaksullisen tapahtumien tilahinta kolminkertaisena. Kokopäivän muu kuin liikunnallinen tapahtuma maksaa hallissa 6 804 euroa.

Liikuntalautakunta päätti, että Kupittaan uuden sisäliikuntahallin hinnasto astuu voimaan 1.1.2018 alkaen.  Lisäksi liikuntalautakunta päätti, että lautakunnan seuraavaan kokoukseen tuodaan selvitys mahdollisuuksista periä ulkopaikkakuntalaisten järjestämistä tapahtumista korotettu hinta.

Liikuntakortin käytöstä luovutaan

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan liikuntakorttien käytöstä luopumisesta siten, että liikuntakorteille ei voi ladata 1.6.2017 alkaen uusia tuotelatauksia. Vanhoilla korteilla olevat lataukset voi käyttää loppuun muualla paitsi Impivaaran uimahallissa ja Samppalinnan maauimalassa.

Jos asiakas haluaa käyttää liikuntakortille ladatut sisäänpääsymaksut ja tuotelataukset Samppalinnan maauimalassa, voidaan lataukset siirtää rannekkeelle, jonka asiakas lunastaa 8 euron hintaan. Liikuntakortin hankintahintaa (5 €) ei hyvitetä, koska asiakkaat ovat ehtineet käyttää korttia vähintään yli viiden vuoden ajan.

Kun liikuntakorttien lataukset umpeutuvat, siirrytään kaikilla liikuntapaikoilla liikuntarannekkeen käyttöön.

Liikuntakorttien myynti lopetettiin jo yli viisi vuotta sitten, kun sen korvasi liikuntaranneke. Viidessä vuodessa rannekkeita on myyty jo 59 000. Kun liikuntakorttien lataukset umpeutuvat, siirrytään kaikilla liikuntapaikoilla liikuntarannekkeen käyttöön.

Turun liikuntalautakunnan kokous oli 14.2.