Salossa kulttuuritalo Kivassa järjestettävään tanssin katselmukseen voivat osallistua kaikki tanssista kiinnostuneet 10–20-vuotiaat nuoret kokemuksesta ja taustasta riippumatta. Tanssia oppilaitoksissa opiskelevat eivät kuitenkaan voi osallistua. Lajeina nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti.

Ilmoittautuminen Salon aluekatselmukseen tapahtuu sähköisesti osoitteessa http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1468954&chk=MYAGXFFC.

Ilmoittautuminen tulee jättää viimeistään sunnuntaina 5.3.2017.

Tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta www.nuorikulttuuri.fi.

Ensimmäistä kertaa Salossa järjestettävä Varsinais-Suomen aluetapahtuma Nuori kulttuuri moves kokoaa nuoret tanssijat kulttuuritalo Kivaan lauantaina 1.4.2017. Kategorioita tapahtumassa on viisi: nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, jossa muista lajeista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux -esitykset. Muissa lajeissa tanssiryhmässä on oltava vähintään kolme osallistujaa.

Viimeksi järjestetyssä Varsinais-Suomen Moves-aluekatselmuksessa Turussa oli 48 osallistujaryhmää, ja myös Saloon odotetaan runsaasti osallistujia. Tapahtuma tukee nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä. Esiintymiskokemus ja kohtaamiset muiden tanssijoiden kanssa antavat nuorille unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa.

Moves kokoaa nuoret tanssinharrastajat eri puolelta Suomea Nuori Kulttuuri -säätiön tanssin katselmuksiin kolmen vuoden välein. Tanssivuotta vietetään vuonna 2017 teemalla Art moves – Taide liikuttaa.

Nuori Kulttuuri -tapahtumat eivät ole kilpailuja vaan katselmuksia, joissa nuoret esiintyjät saavat ammattilaisraadin palautteen esityksistään. Alueellisia katselmuksia järjestetään ympäri Suomea ja parhaat esitykset lähetetään Moves-päätapahtumaan, joka tänä vuonna järjestetään Rovaniemellä 27.–29.5.2017.

Salon aluetapahtuman järjestelyistä vastaa Salon kaupungin nuorisopalvelut. Lisätietoja tapahtumasta antaa nuorisotyön suunnittelija Mariia Silfver, mariia.silfver@salo.fi, puh. 044 778 4826.                                                                                                                                                                                     

  • Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Lasten ja nuorten kulttuuriset harrastukset ja toimiminen ryhmässä ymmärretään tasapainoisen, hyvän ja turvallisen kasvun edellytyksiksi. Nuori saa mahdollisuuden tuoda omaa taidettaan esiin ja saa siitä ammattitaitoisen palautteen. Samalla nuori saa mahdollisuuden kokea yhteenkuuluvuutta muiden harrastavien nuorten kanssa niin paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Kulttuurisen nuorisotyön linjaukset ja tavoitteet tulevat osaksi lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa.