Terveyspisteessä tarkastetaan pääasiassa turkulaisia, jotka ovat olleet 200-800 päivää työmarkkinatuella. Terveyspiste on avoinna joka arkipäivä ja ajan terveystarkastukseen voi varata puhelimitse. Terveystarkastuksessa selvitetään terveydentila ja toimintakyky sekä veriarvot. Tarvittaessa tehdään myös lääkärintarkastus.

Ajanvaraus:

Ajan terveystarkastukseen voi varata puhelimitse.

  • terveydenhoitaja Sari Leppäkoski
    ma-to klo 8-12, p. 040 646 8878
  • terveydenhoitaja Heini Prami
    ma-pe klo 12-13, p. 040 651 5506

Yhteystiedot:

Työttömien terveyspiste on avoinna ma-to 8-16 ja pe 8-15.
Turun seudun TST ry:n tilat, Toimintakeskus, Kanslerintie 19

Työttömien terveyspisteessä tarkastetaan pääasiassa turkulaisia, 200-800 päivää työmarkkinatuella olevia asiakkaita. Muiden työttömien kohdalla terveystarkastustarve arvioidaan yksilöllisesti.

Työttömien terveyspisteessä selvitetään:

  • asiakkaan terveydentilaa
  • työkykyä ja
  • mahdollista työkyvyttömyyttä.

Työttömyyden pitkittyessä on hyvä tehdä laaja terveystarkastus terveydentilan ja toimintakyvyn kartoittamiseksi.

Terveystarkastusten ensikäynnillä terveydenhoitajan luona selvitetään asiakkaan terveydentila ja toimintakyky. Ensikäynnin jälkeen asiakas ohjataan verikokeille laboratorioon sekä tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Sen jälkeen asiakkaan kanssa tehdään yhdessä suunnitelma jatkotoimenpiteistä.

Työttömien terveyspisteen tiimissä työskentelee kaksi terveydenhoitajaa arkipäivisin. Lisäksi lääkäri on paikalla kahtena päivänä viikossa.

Työttömien terveyspiste –hanke tehostaa työttömien terveystarkastuksia ja kehittää työttömien terveydenhuoltoa perusterveydenhuollossa. Työttömien terveyspisteessä pystytään käyttämään aikaa terveystarkastuksessa ilmenneiden asioiden käsittelyyn. Tiimityöskentely mahdollistaa kattavamman terveydentilan selvittelyn sekä puuttumisen mahdollisiin terveysongelmiin.