Turun kaupungin nuorisopalveluiden 21. Turku Bandstand -bändikilpailun kovatasoinen ja tiukka finaali kisattiin myöhään lauantai-iltana Logomossa. Voiton vei turkulainen uusimusta. Toiseksi tuli lietolainen Ghostwood Lights ja kolmanneksi turkulais-hankolainen kokoonpano Sacred Dimension.

Tänä vuonna Turku Bandstandin finaalissa liki mikä bändi tahansa olisi voinut voittaa – jokainen keskenään hyvin erilaisesta yhtyeestä nostatti vuorollaan Logomon Logi 1–2 -salissa tunnelman kattoon. Voittajaksi nousi uusimusta – kiinnostava trio, jossa on kitaraa, räppiä ja mukana dj. Bändiä kuvailtiin muun muassa täydellisen valmiiksi paketiksi. (Kuva 2016 Bandstandista, jossa uusimusta oli myös mukana. Kuva Juha Kurri.)

Raskaampaa musiikkia nähtiin finaalissa myös tänä vuonna hieman muuta enemmän.

Yksi tuomareista, tuottaja Riku Mattila sanoikin loppupuheenvuorossaan paikallisesta uudesta musiikista, että ”Tummuus on sävy, joka vallitsee”.

Mattila, niin kuin muut tuomariston jäsenet muusikko Mikko von Hertzen ja kitaristi Douglas Blair ovat vahvasti mukana Turku Rock Academyn toiminnassa esimerkiksi bändien sparraajina ja he pitävät myös erilaisia klinikoita. Yleisö oli finaalissa neljäs tuomariääni.

Voittaja saa studiopaketin, jossa sille äänitetään V.R. Studiolla julkaistava single videoineen. Järjestäjä poimii Bandstandista myös tänä vuonna yhtyeitä, joille tarjotaan esituotantopaketteja ja äänitysaikaa.

– Kuuden kärki oli erittäin kovatasoinen ja samalla hieno näyte paikallisesta bändiosaamisesta, toiminnanjohtaja Tomi Arvas nuorisopalveluista kiitteli.

Finaali oli ensi kertaa ikärajaton tapahtuma, mikä sai kiitosta yleisöstä.

Turku Bandstandin 10 alkuerää ja 5 välierää soitettiin Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa tammikuun lopusta maaliskuun alkuun.

Kaikki finaalissa kisanneet yhtyeet ja niiden kotipaikat:

  • T4nkk1:D (Turku)
  • Naslow (Turku)
  • Sacred Dimension (Turku / Hanko)
  • uusimusta (Turku)
  • Ghostwood Lights (Lieto)
  • The Henchmen’s Alliance (Turku)