Turun seudun kunnat onnittelivat uusia Suomen kansalaisia Turun VPK:n talolla 28.3. Juhlassa jaettiin kunniakirjat myös Vuoden 2017 uusturkulaiselle, Paco Diopille, ja monikulttuurisuusteoille.

Juhlaan oli kutsuttu uudet suomalaiset perheineen sekä henkilöitä, jotka työskentelevät maahanmuuttajien parissa. VPK:n talolla oli kaikkiaan vajaat 200 vierasta.

Juhlapuheen piti Siirtolaisinstituutin johtaja Tuomas Martikainen ja maahanmuuttajan puheenvuoron käytti Vadim Bessonoff. Kumpikin muistutti puheessaan Suomen kansalaisen oikeuksista ja velvollisuuksista.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen jakoi juhlassa kunniakirjat Vuoden 2017 uusturkulaiselle Paco Diopille sekä monikulttuurisuusteoille: Fölin uusturkulaisille kuljettajille ja Turun yliopiston ja Åbo Akademin laaja-alaiselle vapaaehtoistyölle.
 

Yliopistojen ja Fölin edustajat sekä Vuoden uusturkulainen Paco Diop ja Lasten urheiluseuran kaksi valmennettavaa.

Paco Diop kiitti lämpimästi tunnustuksestaan ja muistutti, että ei ole erilaisia Turkuja vaan ainostaan yksi Turku, joka on meidän kaikkien koti.

Tilauudessa esiintyi tanssiryhmä Dragún Irish Dancers,  lauluyhtyen Solace ja solisti Tuuli Mäkiranta. Illan juonsi Turun flikka Pihla Koski.

Kahvipöytään oli valittu perinteisiä suomalaisia makuja, kuten sulhaspiirakat ja munavoi, saaristolaisnappi  ja savulohitahna, täytekakku ja pullakranssi.   

Aneela Salem juhlisti poikansa Eythanin ja miehensa Samuel Chandin kanssa Suomen kansalaisuuden saamista.

 

Eskarilainen  Afraan oli saapunut juhlaan enonsa Abirin Suomen kansalaisuutta juhlimaan.

Turku tiennäyttäjänä

Turku oli ensimmäinen kunta Suomessa, joka järjesti uusille kansalaisilleen juhlan vuonna 2004. Seudullinen juhla on ollut vuodesta 2014. Juhlan ideoi Hülya, Hissu, Kytö, joka on tehnyt jo pitkään Turussa uraauurtavaa työtä maahanmuuttajien hyväksi.

Tänä vuonna Sisäministeriö, Kuntaliitto ja Maahanmuuttovirasto ovat Turun juhlan innoittamina suosittaneet kaikille kunnille uusien kansalaisten huomioimista Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi vuoden ”Yhdessä”-teeman mukaisesti. Noin 10 000 henkilöä saa Suomen kansalaisuuden vuosittain.