Katariinanlaakson luonnonsuojelualueen uudet luontoa esittelevät opastaulut kertovat värikkäin, iloisin ja havainnollisin kuvin alueen luonnon erityispiirteistä. Maastoon on viety myös neljä uutta penkkiä, joille voi levähtää luontoa tarkkailemaan ja kuuntelemaan linnunlaulua.

Taulujen tekstit ovat Turun kaupungin ympäristönsuojelun laatimia, ja ne on kuvittanut hauskoista ja kantaa ottavista luontoaiheisista töistään tunnettu Seppo Leinonen.

Katariinanlaakso on 17 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue eteläisessä Turussa. Se tunnetaan erityisesti komeista tammistaan ja metsälehmuksistaan, mutta jalopuulehtojen lisäksi alueelta löytyy kallionalusmetsää, männiköitä, ketoja ja rantaniittyä. Katariinanlaakson eläin- ja kasvilajisto on monipuolinen ja siihen lukeutuu myös monia harvinaisia ja uhanalaisia lajeja. Vanhoilla puilla elää monimuotoinen, lahopuusta riippuvainen kovakuoriais- ja sienilajisto, ja keväisin lehdoissa ja kuusikoissa soi lintujen konsertti. Katariinanlaakson hyvä polkuverkosto takaa, että alueella on helppo ulkoilla luontoa haittaamatta.

Uudet luonnosta kertovat opastaulut ja penkit on rahoitettu Turun kaupungin kaunistamisrahastosta. Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, jonka vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun.