Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioiden sekä Galleria Harmaan näyttelyihin voi tutustua maksutta.

Vanhan Suurtorin galleriat

Galleria Harmaa / Vanhan Raatihuoneen galleria /Brinkkalan galleria
Vanha Raatihuone, Vanha Suurtori 3–5
Avoinna ti–su klo 10–18.
Vapaa pääsy. 

Galleria Harmaassa Aura Saarikosken Harmaatutkimuksia: kolmas osa -näyttely tarjoaa valokuvia, liikkuvaa kuvaa ja tekstejä. Näyttelyssä on esillä taiteilijan yrityksiä saada säätila ja mielentila vastaamaan toisiaan. 

Helsinkiläisen kuvataiteilijan näyttely on esseen kaltainen teos; eri välineillä toteutettu kokonaisuus avaa useita näkökulmia samaan aiheeseen ja viittaa Saarikosken aikaisempiin teoksiin. Näyttely on variaatio teemasta ja kolmas osa yksityisnäyttelyiden muodostamalle triptyykille Harmaatutkimuksia. 

Vanhan Raatihuoneen galleriassa esittäytyy oululaisen kuvanveistäjän Minna Kangasmaan Systema Naturae.

Kangasmaa on työstänyt teossarjaansa vuodesta 2008 alkaen. Hän tarkastelee töissään ihmisen, yhteiskunnan ja luonnon vuorovaikutussuhteita sekä niiden potentiaalia synnyttää sekä tuhoa että edistystä. Sarjan veistoksissa ja installaatioissa Kangasmaa käsittelee taiteen kykyä kuvata luontoa totuudenmukaisesti. 

 

Brinkkalan galleriassa voi tutustua Pauliina Kaasalaisen Marjatta-näyttelyyn. 

Näyttely koostuu kokoelmateoksista sekä yhdestä tilaan rakentuvasta installaatiosta, joka pohtii ylentämisen ja ylenemisen teemaa. Näyttely ei ole perinteisellä tavalla yksityisnäyttely, vaan pikemminkin rakennettu dialogi Ennu Okan Poika ja kaksi kalaa -veistoksen ja Eino Aaltosen Marjatta-teoksen kanssa.