Uusittu kaupunkilautta Föri kuljetetaan tiistaina satamaan ja lasketaan vesille testausta varten. Sähköistetty Föri kuljetetaan keskiviikkoaamuksi Aurajokeen omalle paikalleen ja testauksen ja loppusäätöjen tekeminen aloitetaan. Föri palaa liikennöimään viimeistään vappuna.

Sähköistetty Föri kuljetetaan tiistaina maantiekuljetuksena Pansiontieltä noin klo 17 kantasatamaan, missä se lasketaan vesille klo 18 jälkeen. Vesillelaskun jälkeen Föri siirretään testausta varten omalle paikalleen Aurajokeen keskiviikkoaamuksi.

Joella Förin vetopyörän momentti säädetään, jotta ketju ja ohjainrullat toimivat moitteettomasti. Lisäksi sähkömoottorien akkujen rantalatausasema testataan.  Myös rantaan lähestymiset ja lähtemiset säädetään sellaisiksi, että kiihdytykset ja hidastukset ovat matkustajille miellyttäviä.

Sähköistetyn Förin operoinnista vastaava miehistö perehdytetään aluksen uuteen ohjausjärjestelmään sekä päivittäisessä liikennöinnissä vaadittaviin uusiin tehtäviin. Förin turvalaitteet käydään läpi Trafin kanssa.

Föri palaa liikennöimään viimeistään vappuna. Siihen asti matkustajia kuljettaa m/s Ruissalo.