Kesäkuun kursseille on ilmoittauduttava 31.5. mennessä ja elokuun kursseille 28.6. mennessä. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 18.4. klo 12.

Turun iltalukio järjestää tulevana kesänä kesälukiotoimintaa, jossa on runsas tarjonta pakollisia valtakunnallisia kursseja sekä erityisesti abeille tarkoitettuja kertauskursseja. Tämän vuoden kurssiuutuus on hygieniakurssi, joka huipentuu hygieniapassin suorittamiseen. Kesäkuun kursseille on ilmoittauduttava 31.5. klo 19 mennessä ja elokuun kursseille 28.6. klo 19 mennessä. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 18.4. klo 12.

Verkkokursseja, abikursseja, tehokursseja ja lähiopetusta

– Viime vuosina ovat nopeimmin täyttyneet uskonnon ja yhteiskuntaopin verkkokurssit. Myös abikurssit ovat vuodesta toiseen tasaisen suosittuja. Niiden ajankohta on erityisen hyvä: juuri ennen syksyn kirjoituksia. Opiskelijalla on mahdollisuus kerrata lukion keskeisiä asioita parin viikon tehokurssilla. Tässä vaiheessa on vielä mahdollisuus kartoittaa, mihin asiaan erityisesti kannattaisi panostaa, kertoo Turun iltalukion apulaisrehtori Sami Peltonen.

Viime vuonna kesälukion kursseille osallistujia oli yhteensä yli 800. Opiskelijoita oli niin Turusta kuin ympäristökunnistakin.

Elokuun kurssit soveltuvat abien lisäksi myös ammattikorkeakoulun tai yliopiston aloittaville

– Kesäkuun kurssit ovat oivallinen vaihtoehto niille, jotka eivät ole kesällä töissä tai niille, jotka haluavat helpottaa lukuvuodenaikaista työtaakkaansa. Kesäkuun kurssit loppuvat juhannuksen tienoilla, joten opiskelijalle jää kuitenkin parin kuukauden kesäloma. Elokuun kurssit soveltuvat abien lisäksi myös ammattikorkeakoulun tai yliopiston aloittaville, jotka haluavat kohentaa äidinkielen, ruotsin, englannin tai matematiikan taitojaan.

Osa kesäkuun kursseista on lähikursseja ja osa Moodlen kautta suoritettavia verkkokursseja. Elokuun kurssit ovat normaaleja lähiopetuksena tarjottavia kursseja. Lähiopetus on Turun iltalukion tiloissa Eskelinkatu 4. Yhden kurssin hinta on 40 euroa.

Tutustu kesälukion oppaaseen tästä

Ilmoittaudu kesälukioon tästä

Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen iltalukio@turku.fi .