Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskukset ja lajitteluasemat vastaanottavat haravointijätettä maksutta 18.4.–15.5. (vapunpäivänä 1.5. ei vastaanottoa). Turussa haravointijätteiden maksuton vastaanotto on Kuntecin multa-asemalla Topinojalla.

Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskukset ja lajitteluasemat vastaanottavat haravointijätettä maksutta 18.4.–15.5. (vapunpäivänä 1.5. ei vastaanottoa). Turussa haravointijätteiden maksuton vastaanotto on Kuntecin multa-asemalla Topinojalla. Risut ja oksat vastaanotetaan maksutta Kuntecin multa-asemalla tempauksen aikana ja jätekeskuksissa sekä lajitteluasemilla koko vuoden ajan.

Haravointijätteenä vastaanotetaan:

  • lehdet
  • havunneulaset
  • ruoho

 Ohjeet haravointijätteiden sekä risujen ja oksien tuojalle:

  • Pidä risut ja puujäte erillään haravointijätteestä esimerkiksi jakamalla kuorma kahteen osaan.
  • Ilmoittaudu jätekeskuksessa tai lajitteluasemalla henkilökunnalle.
  • Mikäli haravointijäte on pakattu säkkeihin, on säkit tyhjennettävä multa-asemalla, jätekeskuksessa tai lajitteluasemalla.
  • Älä sekoita kuormaan mitään muita jätteitä (esimerkiksi muovia tai metallia).

Maksuton vastaanotto koskee kampanja-aikana niin peräkärrykuormia kuin siirtolavalla tuotavia kuormia.

Kampanjan loputtua haravointijätteiden pienkuormat vastaanotetaan hintaan 2,50 €/kuutio (sis. alv 24 %) ja kuorma-autokuormat hintaan 30 €/tonni (alv 0 %).

Kuntecin multa-asema, Pitkäsaarenkatu 1, ottaa vastaan haravointijätettä sekä piikittömiä risuja ja oksia maksutta 18.4.–15.5. klo 7-20. Tämän lisäksi multa-asema on avoinna lauantaina 29.4. klo 10–15. (vapunpäivänä 1.5. kaikki vastaanottopaikat ovat kiinni). Huom!  Multa-asema ei vastaanota piikkisiä oksia kuten orapihlajaa tai ruusun oksia

Risut ja oksat aina maksuttomia

Risut ja oksat (myös piikkiset oksat kuten orapihlaja ja ruusun oksat) otetaan maksutta vastaan Topinojan jätekeskuksessa koko vuoden ajan. Maksuton vastaanotto koskee sekä peräkärrykuormia että kuorma-autokuormia.

Kannot, puutavara sekä muut jätteet vastaanotetaan hinnaston mukaan jätekeskuksessa. 

Topinojan jätekeskus Turussa palvelee ma–pe klo 6.30–21 sekä huhti–lokakuussa joka kuukauden viimeisenä arkilauantaina klo 10–15 (kesäkuussa lauantaina 17.6).