Palkittu portugalilainen musiikkiteatteriryhmä Companhia de Música Teatral saapuu Seikkailupuistoon. CMT vetää maksuttomat musiikkiteatterikokonaisuudet lapsiperheille tulevana lauantaina ja musiikin ammattilaisille perjantaina.

Lauantaina 22.4.: Babelim-esitys sopii kaikenkielisille ja kaikenikäisille katsojille (suositus 2+, kesto 60 min.). Esitykset kello 11.30 ja kello 16.30. Työpajat kello 10 ja kello 15 (työpajojen alaikäraja 7 vuotta). Työpajoihin osallistuvat ovat mukana myös esityksessä.

ILMOITTAUDU LINKEISTÄ ALTA!

1. Työpaja la 22.4. klo 10
klo 10 työpaja
klo 10.45-11.30 tauko
klo 11.30 esitys

2. Työpaja la 22.4. klo 15
klo 15 työpaja
klo 15.45-16.30 tauko
klo 16.30 esitys

Perjantaina 21.4.: Ammattilaistyöpaja (soveltuu esim. varhaisiän musiikkikasvatuksen parissa työskenteleville muusikoille ja musiikkipedagogeille, alan opiskelijoille ja lastentarhan- ja alakoulun opettajille tmv.) kello 18–21 Timantti-teatterissa Seikkailupuistossa. Osallistujia työpajaan mahtuu enintään 25.

Ilmoittaudu ammattilaistyöpajaan:
pe 21.4. klo 18

Varaa paikkasi esityksen yleisöstä lippuvarauksen kautta, huom. maksuton!:

Esitys 11.30
Esitys 16.30

Lisätietoja molemmista päivistä (huom. sekä perjantain että lauantain kaikki toiminta on maksutonta) myös  TÄÄLLÄ.

Viikonloppuna Seikkailupuistossa on tarjolla ennenkokematonta musiikkiteatteria ja työpajoja maksutta palkitun portugalilaiskokoonpanon vetämänä. Lauantaina järjestetään kaksi musiikkiteatterityöpajaa ja -esitystä perheille, perjantai-iltana luvassa on työpaja musiikin ammattilaisille.

Lauantain työpajojen alaikäraja on seitsemän vuotta, mutta muuten työpaja soveltuu kaikille asiasta kiinnostuneille. Työpajan kieli on englanti.

– Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä kielen osaamista, sillä kommunikaatio tapahtuu suurelta osin musiikin, liikeilmaisun, äänimaisemien, opaskylttien ja graafisten karttojen avulla, kertoo tuottaja Jyri Träskelin Seikkailupuistosta.

Työpaja päättyy Babelim-esitykseen, jossa ovat keskeisesti mukana myös työpajassa mukana olleet. Yleisöön sopivat kaikki kiinnostuneet paikkavarauksella.

Babelim on osallistava esitys, joka on syntynyt lapsiperheiden, taiteilijoiden sekä tutkijoiden yhteisen nelivuotisen projektin tuloksena.

– Olemme todella innoissamme saadessamme toteuttaa Seikkiksessä jotain tällaista ja tarjota turkulaisille perheille ainutkertaisia kulttuurikokemuksia veloituksetta. Myös taiteen ammattilaisille suunnattu päivä on meiltä uutta.

Ammattilaistyöpajasta uusia
välineitä musiikkikasvatukseen

Perjantai-illan ammattilaistyöpaja on ensisijaisesti suunnattu varhaisiän musiikkikasvatuksen parissa työskenteleville muusikoille ja musiikkipedagogeille sekä vaikka alan opiskelijoille ja lastentarhan- ja alakoulun opettajille. Työpajassa käsiteltävät menetelmät ovat kuitenkin melko vaivatta sovellettavissa monentyyppiseen käyttöön. Pajan vetäjänä toimii professori Helena Rodrigues. Englanninkielisen työpajan teema on "How music can be used as a tool in self development of professionals dealing with babies and toddlers in formal or informal context."

Babelim on paikka. Se on satujen maailmaan aukeava ovi. Tässä maailmassa lapset tekevät säännöt ja aikuiset seuraavat. Babelim on kieli ilman sanoja. Se koostuu äänistä, kuvista ja liikkeistä sekä kivien, kasvien, eläinten ja ihmisten puheesta, laulusta ja tanssista. Se on kieli joka on kadonnut aikojen saatossa ja kiireessä kasvaa aikuiseksi. Mutta pienet lapset ja heidän vanhempansa ymmärtävät ja puhuvat sitä yhä.

Companhia de Música Teatral:

http://www.musicateatral.com/babelim/en/

Kaupunginosa/Alue: