Potilaita hoitava henkilökunta ja psykiatrian yksiköt säilyvät ensivaiheessa ennallaan. Asiakasmaksuihin tulee muutoksia. Myös yksiköiden lankapuhelinnumerot muuttuvat.

Turun kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden psykiatrisen erikoissairaanhoidon yksiköt yhdistyvät Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian kanssa 1.5.2017. Asumis- ja päihdepalvelut sekä terveysneuvontapiste Milli ovat jatkossakin osa Turun kaupungin palveluja.

Yhdistyminen mahdollistaa alueen psykiatrisen hoidon laajan kehittämistyön, jota on suunniteltu jo vuodesta 2014 lähtien.

Sinua hoitavat psykiatrian yksiköt ja henkilöt säilyvät ensivaiheessa ennallaan

Kehittämistyön seurauksena tulossa on myös muutoksia, joista tiedotetaan erikseen. Noin 4 - 5 vuoden kuluttua suunnitelmissa ovat yhteiset sairaala- ja poliklinikkatilat Tyksin kantasairaalan yhteyteen.

Puhelinnumerot muuttuvat osittain

Psykiatrian yksiköiden lankanumerot muuttuvat, mutta vanhat GSM-numerot säilyvät ennallaan. Tiedon uusista numeroista saat hoidon yhteydessä hoitoyksiköstä.

Turun kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden verkkosivuilta ohjataan toukokuun 2017 ensimmäisen viikon aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian sivuille. Näiltä sivuilta löytyvät myös Turun yksiköiden uudet puhelinnumerot.

Myös sairaanhoitopiirin puhelinvaihde (02 313 0000) välittää puhelut oikeisiin yksiköihin.

Asumis- ja päihdepalvelut sekä terveysneuvontapiste Milli ovat jatkossakin osa Turun kaupungin palveluja.  

Potilastietojärjestelmä vaihtuu

Psykiatrian käyttämä potilastietojärjestelmä vaihtuu, mutta tieto kulkee. Hoitavat henkilöt voivat oikeuksiensa perusteella nähdä potilastietoja myös vanhasta järjestelmästä, kun alueellista yhteisrekisteriä ja Kanta-arkistoa koskeva suostumus on rekisteröity.

Asiakasmaksut muuttuvat hieman

Osastohoidon hoitopäivämaksu alenee 22,80 eurosta 20,20 euroon. Psykiatrian päivähoidon ateriamaksu poistuu, ja uusi päivähoidon maksu on 8,80 €. Avohoidossa ei peritä poliklinikkamaksua. Käytössä on kuitenkin maksu perumatta jääneestä ajanvarauksesta, 45,50 €. Maksujen laskutus siirtyy 1.5.2017 sairaanhoitopiirille. Lisätietoa asiakasmaksuista sairaanhoitopiirin verkkosivulta.

Potilasasiamies vaihtuu

Uudet potilasasiamiehen yhteystiedot löytyvät Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Mistä lisätietoa?

Lisätietoa saat hoitohenkilökunnalta.
Toukokuun 2017 alussa psykiatrian tiedot löytyvät sairaanhoitopiirin verkkosivuilta: www.vsshp.fi