Älykkäässä kaupungissa tilat, liikkumisvälineet ja monet muut tavarat ovat joustavasti asukkaiden käytössä. Yhteiskäyttöajattelua edistetään myös Skanssin suunnittelussa. Tilojen ketterää käyttöä ideoidaan 4.5.2017, kun Skanssin suunnittelijat kutsuvat Fiksun Kalasataman Joustotilat-hankkeen vierailulle Turkuun.

Kaupungeissa on valtava määrä tiloja vajaakäytöllä. Samaan aikaan asukkaat, yritykset ja yhdistykset kaipaavat kipeästi tiloja eri tarkoituksiin.

Tilojen joustava ja ketterämpi yhteiskäyttö tuo hyötyjä sekä tilojen omistajille että niiden käyttäjille. Kaupunkilaiset löytävät tiloja kokoontumisiin, harrastuksiin ja työntekoon. Yritykset voivat tehdä liiketoimintaa luomalla uusia palveluja joustotilojen ekosysteemiin ja vuokrata esimerkiksi työ- tai kokoustiloja. Tilojen omistajat puolestaan saavat tuloja tilojen vuokraamisesta.

Tekniset ratkaisut tilojen joustavalle varaamiselle, käytölle ja maksamiselle ovat jo olemassa. Mutta miten julkiset, yksityiset ja taloyhtiöiden omistamat tilat saadaan avattua joustokäyttöön? Miten tilojen ketterää käyttöä voidaan edistää? Mitä kaupungit ja yritykset voivat tehdä yhdessä luodakseen käyttäjäystävällisiä tilojen avaamisen palveluita? Entä millaisia uusia palveluja ja niiden yhdistelmiä joustotilojen ympärille voisi syntyä? Kaikkea tätä ideoidaan yhdessä, kun Joustotilat-hanke tulee kylään Turkuun!

Tutustu tarkemmin ohjelmaan (pdf)

Tervetuloa kuulemaan kaupunkien ja yritysten kokemuksia joustotiloista sekä ideoimaan tilojen ketterää käyttöä Turun pääkirjaston Studio-tilaan 4.5.2017. Ilmoittauduthan mukaan 1.5.2017 mennessä tämän linkin kautta

 

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: