Suosittu vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikko tarjoaa vapun kynnyksellä perheen pienimmille kulttuuri- ja taide-elämyksiä pääkirjastossa, Seikkailupuistossa ja WAMissa. Viikko huipentuu vappudiskoon.

Vauvaviikko–Babyveckan 24.–28.4.2017

Kulttuuriviikko vauvoille ja taaperoille Turun pääkirjastossa, Seikkailupuistossa ja Wäinö Aaltosen museossa.

Vauvaviikon tapahtumat 

 

Pikkuväen kulttuuriviikon aikana loruillaan, lauletaan, tanssitaan ja taiteillaan suomeksi ja ruotsiksi. Ohjelmassa on satuhetkiä, musiikkituokioita, nonstop-vauvojen värikylpytyöpaja sekä monia elämyksellisiä kulttuurikylpyjä.

Muskareissa lauletaan, soitetaan ja liikutaan. Laulumatkalla mummolaan kuullaan tuulahduksia suomalaisista kansanlauluista. Sirkus-teemaiseen muskariin pikkuiset voivat sonnustautua tuomaansa omaan juhlahattuun.

Vauvat ja taaperot pääsevät tekemään graffitimaalauksia, kun pääkirjaston pihan nonstop-työpajassa maalataan yhdessä torstaina 27.4. klo 10–12.

Muskari-soittimia
 

Vauvaviikko huipentuu Seikkailunpuiston Timantti-teatterissa järjestettävään pikkuväen vappudiskoon perjantaina 28.4. klo 14.

Palikkateatteria ja Babytangoa 

Palikkateatterissa eri puulajeista veistetyt palikat heräävät henkiin nukketeatterin keinoin. Sanattomassa esityksessä voi tavata palikkapöllön ja monta muuta hahmoa. Nukketeatteritaiteilija Roosa Halmeen Palikkateatteri on tarjolla tiistaina 25.4. klo 10 ja 17 pääkirjastossa.

Loiske Ensemblen BabyTango yhdistää vauvoille tarkoitetun esityselämyksen sekä vauvojen ja seuralaisen yhteisen tanssihetken. Tango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. BabyTango käsittelee vauvan ja vanhemman suhdetta. Babytango-esityksistä voi lumoutua Seikkailupuiston Timantti-teatterissa perjantaina 28.4. klo 11 ja 13.

Teemaviikko on suunnattu 0–3-vuotiaille lapsille. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Vauvaviikon järjestää Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala.

Asiasanat: