Ensimmäistä kertaa järjestetty Aivoviikon yleisöluento löysi heti yleisönsä, kun Kaskenlinnan sairaalan luentosali täyttyi ääriään myöten. Teemana oli kansainvälisen maaliskuussa vietettävän aivoviikon mukaisesti aivoterveys ja vielä tarkemmin ”Aivoterveyttä läheltä”.

Luennoitsijat olivat omasta hyvinvointitoimialan organisaatiosta lukuun ottamatta Varsinais-Suomen muistiyhdistystä, joka toki toimii Turussa sekin.

Aivoterveyttä läheltä -luennolla oli huomioitu aivojen omahoidon ohella ravitsemuksen ja liikunnan merkitys aivoterveydelle. Nupin omahoidosta puhui geriatrian dosentti Laura Viikari. Ravitsemuksen merkitystä aivoterveydelle nosti ravitsemusterapeutti Marjut Hakala-Pihlaja. Liikunta ja fyysinen terveys puolestaan korostuivat fysioterapeutti Jani Sepän osuudessa. Varsinais-Suomen muistiyhdistyksen Anita Elfving kertoi muistin aktivoimisesta.

   

Luennon annista saatu palaute oli rohkaisevaa. Yleisö kiitteli tapahtumaa mm. runsaasta uudesta ja hyödyllisestä tiedosta sekä asiantuntevista ja kansankielisistä puhujista. Myös ohjelman muodostamaa kokonaisuutta kiiteltiin. ”Tultiin viisaammaksi”, kuten yhdessä palautteessa todettiin. Myös esitysten innostavuutta kiiteltiin.

Luennolla esiintyneille asiantuntijoille annettiin kiitosta myös konkreettisista arjen vinkeistä. Myös kansankielisyys ja kannustava ote keräsi positiivista palautetta.

     

Kun pienet tekniset haasteet äänentoiston kanssa ratkotaan seuraavan kertaan, ollaan jo lähellä täydellistä. Vaikka yleisöä olikin paljon, Kaskenlinnan tilan puolesta puhui se, että tila on katutasossa ja sinne on helppo saapua esteettömästi.

- Voimme tuoda tärkeää tietoa terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille turkulaisille ja omien asiantuntijoiden voimin sekä omissa tiloissa, ylihoitaja Terhi Painilainen iloitsee.

Kaikille tapahtumaa järjestäneille jäi tilaisuudesta hyvä mieli ja intoa järjestää vastaavia tapahtumia myös jatkossa. Tätä toivottiin myös palautteissa. Jäämme odottamaan.

Kuvat: Terhi Painilainen